Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö6229.06.2023 

5027-2023 (02 08 00)

Myllärintalon ulkokalusteiden uusiminen

Ympäristötarkastaja Petri Uggeldahl 28.6.2023:

Aurajokisäätiön ylläpitämä Aurajoen opastuskeskus sijaitsee Halistenkosken partaalla osoitteessa Valkkimyllykuja 2, Turku. Idyllinen Myllärintalo ja sen kesäkahvila Myllärintalon Annela ovat viimevuosina lisänneet suosiotaan niin paikallisten ulkoilijoiden kuin kauempaakin tulevien vieraiden osalta. Kohteen palveluihin kuuluvat esimerkiksi kanoottivuokraus sekä Aurajoella järjestettävät melontaretket ja -kurssit.

Myllärintalon nykyiset pihakalusteet ovat tulleet käyttöikänsä päähän, eikä niiden kapasiteetti vastaa vilkkaimpien päivien yleisömäärän tarpeisiin. Hirsikalustoja saa siis käyttää, vaikkei kahvilassa asioisikaan. Ne palvelevat ympärivuotisesti Halisissa liikkujia.

Ympäristönsuojelu on kartoittanut massiivisten ja kestävien hirsikalusteiden valikoimia ja tullut siihen tulokseen, että aiempien kalusteiden valmistajan Tapion Hirsituotteen kaltaisia jykeviä ulkopenkkisarjoja oikein ole tarjolla. Etenkin kun pöytäryhmien pitää olla riittävän raskaita, jottei niitä esimerkiksi talvisaikaan kanneta ilkivaltaisesti koskialueelle. Kyseiset käsityönä tehdyt hirsikalusteet sopivat hyvin myös ulkonäöllisesti Myllärintalon perinteiseen piharinteeseen.

Tapion Hirsituote Ky on antanut kalusteista tarjouksen 10.5.2023. Käsinveistettyjen Valtteri-sarjan ulkokaluston hinta kuljetuksineen on 1.048,39 euroa/kpl (Alv 0%).

Liite 1​Tapion Hirsituote Ky:n tarjous

Päätös​Päätin, että Aurajoen opastuskeskuksen Myllärintalon pihaan, osoitteeseen Valkkimyllynkuja 2, hankitaan Tapion Hirsituote Ky:ltä kolme Valtteri-kalustetta annetun tarjouksen mukaisesti yhteishintaan 3.145,17 € (alv 0 %).

Renja Rasimus

ympäristöinsinööri

ympäristönsuojelupäällikön varahenkilö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoTapion Hirsituote Kommandiittiyhtiö
tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 62
Liite 1:Tapion Hirsituote Ky:n tarjous