Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta 
Valvontapäällikkö215.06.2023 

4684-2023 (02 08 00)

Mobiilitulostimien hankinta pysäköinnintarkastukseen

Pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot, valvontapäällikkö Tommi Hietanen 15.06.2023:

Turun kaupungin pysäköinninvalvonnassa on käytössä valvontajärjestelmä, jossa pysäköinnintarkastajat kirjoittavat kadulla virhemaksun mobiililaitteella ja tulostavat sen mukana kannettavalla mobiilitulostimella. Käytössä oleva järjestelmä mahdollistaa kolmen eri tulostinmallin käytön, joista on valittu hankittavaksi Zebra ZQ511. Tulostinmallin valinnassa on huomioitu myös se, että pysäköinninvalvonnan kokonaisjärjestelmä on vaihtumassa uuteen ja tulostinmallin pitää olla käytettävissä myös uudessa järjestelmässä. Hankittava tulostinmalli on lisäksi käytössä useamman kaupungin pysäköinninvalvonnassa, jonka perusteella sen on arvioitu olevan sopivin käyttötarkoitukseen.

Käytössä olevien mobiilitulostimien tekninen käyttöikä on loppumassa ja laitteet tulee uudistaa. Zebra ZQ511 -mobiilitulostimesta lisätarvikkeineen ja huolto- sekä lisätakuusopimuksineen on saatu tarjous kahdelta toimittajalta. Lisäksi on saatu kaksi tarjousta tulostimiin tarvittavissa kuittirullista.

Tarjoukset pyydettiin ostotarjouksena. Kahden toimittajan tarjouksiin sisältyi tulostinten kuittirullat. Tarjouksissa kaikki palvelut ja tuotteet oli hinnoiteltu erikseen. Tarjouksia vertailtaessa on lisäksi huomioitu huollon ja mahdollisten lisätarvikkeiden saatavuus. Tarjoajalta on edellytetty huoltoa Suomessa. Optiscan Oy:n huoltokeskus toimii Zebra-laitteiden virallisena huoltopisteenä ja lisäoptiona tarjoaa laitteille kolmen (3) tai viiden (5) vuoden huoltosopimusta.

Päätös​Päätin hankkia Optiscan Oy:ltä pysäköinninvalvontaan viisitoista (15) kappaletta Zebra ZQ511 -mobiilitulostimia 5 vuoden huoltosopimuksella, näihin sopivat suojalaukut olkahihnalla, sekä 40 000 kappaletta virhemaksulappuja.

Tommi Hietanen

valvontapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoInforma Oy
aoOptiscan Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedXXXXX