Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta25120.06.20231

4600-2023 (02 08 02)

Kylänkulman kaava-alueen ja Nummenrannan kentän rakentaminen sekä Kuraattorinpolun saneeraus; urakoitsijan valintakriteerit ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään Kylänkulman kaava-alueen ja Nummenrannan kentän rakentaminen, sekä Kuraattorinpolun saneeraus urakoitsijan valinta valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistämistä.

Kylk § 251

Salassa pidettävä - salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 momentin 2 kohta

Kaupunkiympäristö, vastaava rakennuttaja, Niina Oksanen 12.6.2023:

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa ”Kylänkulman kaava-alueen ja Nummenrannan kentän rakentaminen sekä Kuraattorinpolun saneeraus” -nimisen urakan kilpailutusta. Urakassa toteutetaan asemakaava-alueen ja monitoimikentän rakentaminen, sekä kadun ja kadun kuivatuksen saneeraus suunnitelmien osoittamassa laajuudessa.

Rakennusurakan kustannusarvio on noin 2.084.000,00 euroa (alv 0 %), josta

Arviot on laadittu käyttäen Turun kaupungin infrarakentamisen kustannushallinnan ohjetta. Kustannukset on laskettu Ihku- hankeosaohjelmalla. Kustannuksiin sisältyy 25 % hankevaraus (suunnittelu/ rakentaminen).

Kohteisiin on varattu​ määrärahaa​ vuoden 2023 talousarviossa​ 1.550.000 €​ ja​ hankkeen jatkamiseen on​ varauduttu 2024 investointiohjelmassa.

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka ja toteutusaikataulu 2023-2024.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

​Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Tarjous jätetään hyväksymättä, mikäli se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä Cloudia -järjestelmän kautta.

Urakoitsijan valinnasta päättää kaupunkiympäristölautakunta. Hankinnasta tehdään urakkasopimus.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen