Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta24720.06.202312

3589-2021 (10 03 01, 08 00 00)

Turun hallinto-oikeuden päätös; Aurakadun katusuunnitelma välillä Yliopistonkatu - Eerikinkatu

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on jättänyt tutkimatta valituksen koskien kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymää katusuunnitelmaa. Valittajalla ei ollut valitusoikeutta asiassa.

Kylk § 247

Lakimiesharjoittelija Joona Keski-Luoma/ ympäristölakimies Nina Mattila 12.6.2023.

Kuvaus asiasta

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 4.4.2023 § 131 Aurakadun katusuunnitelman koskien Yliopistonkadun ja Eerikinkadun väliä. Yksityishenkilö valitti lautakunnan päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus totesi, että hallintoprosessilain 7 §:n 1 momentin mukaan hallintopäätökseen saa hakea muutosta valittamalla se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään.

Hallinto-oikeuden mukaan lautakunnan päätös Aurakadun katusuunnitelman osalta ei koske valittajaa. Valittaja ei omista tai hallitse kiinteistöä alueen läheisyydessä, johon katusuunnitelma liittyy. Päätös ei myöskään vaikuta valittajan oikeuksiin, velvollisuuksiin tai etuihin siten, kuin hallintoprosessilaissa tarkoitetaan. Koska valittajalla ei ole valitusoikeutta asiassa, hallinto-oikeus hylkäsi valituksen tutkimatta sitä.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 1.6.2023

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölupalautakunta päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.