Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, tonttipalvelut 
Tonttipäällikkö9905.06.2023 

4219-2023 (10 00 02)

Kaupungin suostumus hallinnanjakosopimuksen tekemiseksi autopaikkojen korttelialueen (LPA-1) tontille kohdistuvaan vuokraoikeuteen (Lauste)

Maankäyttöinsinööri Hannu Kirjonen 1.6.2023:

Turun kaupungin Lausteen (26.) kaupunginosan 5. korttelin tontti 5 (853-26-5-5), pinta-alaltaan 7220 m², on vuokrattu maanvuokrasopimuksella, jonka sopimuskausi käsittää 1.5.1973 – 15.11.2031 välisen ajan.

Vuokramies TVT Asunnot Oy on pyytänyt kaupungin suostumusta luovuttaa 28/100 suuruinen määräosa vuokraoikeudesta Asunto-oy Havulaaksolle sekä tehdä vuokraoikeuteen kohdistuva liitteenä oleva hallinnanjakosopimus seuraavin osuuksin:

TVT Asunnot Oy, osuus 72/100 ja

Asunto-oy Havulaakso, osuus 28/100.

Maanvuokrasopimuksen kohdan 5 mukaisesti vuokramiehellä on oikeus kaupunkia kuulematta siirtää vuokraoikeus kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen toiselle. Vuokra-alueella ole-vien rakennusten omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään. Edellä mainittu ehto sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n mukainen hallinnanjakosopimus.

Edellä lausutun johdosta järjestely edellyttää Turun kaupungin suostumusta. Kaupunki on antanut suos-tumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan kaikkiin hallin-nanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle, ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokranmaksusta. Tämä velvollisuus on todettu liitteenä olevassa hallinnan-jakosopimuksessa.

Tonttipalvelut katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimusluonnos

Tonttipäällikkö Essi Korpela:

PäätösPäätin, että:

- Turun kaupunki antaa suostumuksen siihen, että tontin 853-26-5-5, alaltaan noin 7220 m², maanvuokramies TVT Asunnot Oy luovuttaa 28/100 suuruisen määräosan vuokraoikeudesta Asunto-oy Havulaaksolle,

- liitteenä oleva Turun kaupungin tontin 853-26-5-5, alaltaan 7220 m², vuokraoikeutta koskeva hallinnanjakosopimus voidaan kirjata parhaalle etusijalle, sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset seuraavasti:

TVT Asunnot Oy:n 72/100 osuuteen kiinnitys 2.300 euroa,

Asunto-oy Havulaakson 28/100 osuuteen kiinnitys 2.300 euroa,

- vuokramiehet luovuttavat ja panttaavat edellä mainitut panttikirjat kaupungille vakuudeksi vuotuisen vuokran ja kadun tai tien kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteiden suorittamisesta sekä ympäristönsuojelulain mukaisten velvoitteiden ja muiden sopimusehtojen täyttämisestä viivästyskorkoineen ja perimiskuluineen, ja

- hallinnanjakosopimuksen osapuolet vastaavat Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista edellä mainitun maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista ja ehdoista, mukaan lukien vuokran maksusta.

Essi Korpela

tonttipäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoAsunto-oy Havulaakso
aoTVT Asunnot Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kypatont § 99
Liite 1:Hallinnanjakosopimusluonnos