Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta20430.05.2023

5661-2019 (10 02 03, 02 08 00, 03.04)

Katselmuspöytäkirja

Tiivistelmä: -

Kylk § 204

Katselmusaika: 30.5.2023 klo 14.15–15.10

Katselmuspaikka: Asemakaavanmuutos- ja tonttijakoehdotus; Ferry Terminal Turku, Satama, Iso-Heikkilä ja Pahaniemi (os. Juhana Herttuan puistokatu) (8/2019)

Asemakaavanmuutos: Historian ja tulevaisuuden museo, Satama, (os. 1. ja 2. poikkikatu, 1.-4. Linja, Nuottasaarenkatu) (6/2021)

Vakio-osallistujat

el-Khatib Amro

Jakobsson Kari

Kaunislahti Leena

Manni Olli

Perho Anu, saapui klo 15.02

Toivari Henry

Vierimaa Ulla-Maija

Åland Jyrki

Harjuniemi Inari

Nieminen Janne

Muut vakio-osallistujat

Mettälä Esa, sihteeri

Aantaa Paula, kaavoitusarkkitehti

Tiainen Satu, kaavoitusarkkitehti

Muut osallistujat

Aaltonen Niko, Kh jäsen, poistui klo 14.50​

Achren Ulla, Kh jäsen​

Anttila Juha, Kh jäsen

Lehtinen Seppo, Kh varajäsen

Pätäri Taru, Kh varajäsen

Lempinen Elsa, nuorv edustaja

Katselmus alkoi kello 14.15 Silja Linen terminaalin edestä. Satu Tiainen esitteli Ferry Terminal Turku kaava aluetta ja eri toimintojen sijoittumista alueelle. Alkuesittelyn jälkeen keskusteltiin mm. suurten risteilylaivojen mahdollisuudesta vierailla Turussa ja niiden tulevista sataman laituripaikosta.

Tämän jälkeen siirryttiin Linnankadun ja Toinen poikkikatu kiertoliittymän kohdalle. Tiainen esitteli kadun tulevaa linjausta ja keskusteltiin tulevan kaavan mukaisista eri liikennemuotojen kulkureiteistä (linja-autot, juna, raitiotie, taksit, yksityisautot, polkupyöräilijät ja kävelijät).

Tämän jälkeen siirryttiin Linnankadun ja Satamakadun risteykseen ja Tiainen kertoi vielä Al-1 alueiden sijoittumisesta kaava-alueella.​

Seuraavaksi siirryttiin Neljäs linja ja Toinen poikkikatu risteykseen, missä Paula Aantaa esittely Historian ja tulevaisuuden museo kaava aluetta ja eri toimintojen sijoittumista. Tämän jälkeen katselmukseen osallistujat päästettiin sisään Viking Linen satama alueelle, missä Aantaa kertoi tarkemmin puistoalueen, museon, satama- tai hulevesialtaan sekä K-1 korttelialueen sijoittumisesta rantaan.

Osallistujat poistuivat suljetulta satama alueelta ja katselmus päättyi klo 15.10.

Jakelu

tpvXXXXX