Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta19730.05.20238

13881-2022 (02 08 02, 10 03 01)

Runosmäenkenttä -nimisen puistoalueen puistosuunnitelma (Runosmäki)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Runosmäenkenttä -nimisen puiston puistosuunnitelman muutos (ns. Lukas Hradeckýn kenttä). Puistosuunnitelmassa on esitetty hiekkapintaisen kentän muuttaminen tekonurmikentäksi. Suunnitelmassa on painotettu kentän toimivuutta ja käyttötason parantamista.

Kylk § 197

Kaupunkirakentaminen, infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski ja suunnitteluinsinööri Markus Kujala 23.5.2023:

Yleistä

Runosmäenkenttä -nimisen puiston osalle on laadittu puistosuunnitelma, jonka tavoitteena on muuttaa nykyinen hiekkakenttä tekonurmikentäksi. Suunnitelma on laadittu liikuntapalveluiden pyynnöstä.

Tekonurmikenttä sijoittuu nykyisen hiekkapintaisen Runosmäenkentän paikalle. Runosmäenkenttä –nimisen puiston asemakaava on tullut voimaan 28.10.1972.

Suunnitelma

Runosmäenkentän järjestelyt on esitetty suunnitellun alueen puistosuunnitelmassa.

Tekonurmikenttä on suunniteltu palvelemaan muuttuvia liikuntasuuntauksia. Tekonurmikenttä on 62 metriä pitkä ja 40 metriä leveä. Suunnitelman mukaiselle kentälle rakennetaan valaistus ja lämmittelyalue. Kentälle johtaa kivituhkapintaiset kulkureitit jokaiseen kentän neljään kulmaan. Monitoimitalon kulkureitillä on pysäköintimahdollisuus.

Tekonurmikenttäkenttä valaistaan kuudella LED-valaisimella, jotka sijoitetaan pylväisiin. Valaistusta ohjataan vuodenaikojen ja kellonaikojen mukaan mukautuvasti.

Hulevesiä ohjataan kulkemaan vapaasti luonnollisella maanpinnalla rakennettaviin avo-ojiin ja osittaisen imeytyksen kautta nykyiseen hulevesiviemäriin.

Suunnitelmaratkaisut täyttävät yleiset turvallisuuden ja käytettävyyden laatuvaatimukset. Suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon tekonurmikentän käyttö pallopeleihin sopivana. Kentän korkeusasema ei muutu nykyisestä. Alueen olevaa puustoa harvennetaan osana perusparannustyötä.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli nähtävillä 27.3. – 11.4.2022. Suunnitelmasta ei jätetty muistutuksia.

Kustannukset

Hyväksyttäväksi esitetyn suunnitelman toteuttamisen kustannusarvio on Maarakennuskustannusindeksin pisteluvulla 134,0 (maaliskuu 2023) (2015 = 100) 430 000 euroa (alv 0 %). Kustannusarvio perustuu rakennusosalaskentaan. Kustannusarvio ei sisällä kentän varustuksen kustannuksia, jotka kuuluvat liikuntapalveluille.

Edellä mainittu kustannus sisältää rakentamisen, suunnittelun ja muut tilaajan kustannukset sekä infran tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaisen hankevarauksen 10 %. Hankkeen kustannusarvion hyväksyminen kuuluu kaupunkiympäristöjohtajan toimivaltaan.

Liikuntapalvelut on anonut Lounais-Suomen Aluehallintovirastolta n. 124.000 euron liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta. Päätös on tulossa kesäkuussa 2023.

Liite 1​Runosmäenkenttä -nimisen puiston puistosuunnitelma W 8855 004 11.5.2023

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Runosmäenkentän puistosuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön aluerakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 197
Liite 1:Runosmäenkenttä -nimisen puiston puistosuunnitelma W 8855 004 11.5.2023