Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta15825.04.20238

5033-2018 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Eerikinkatu 22 b (8/2023)

Tiivistelmä: -

Kylk § 158

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti 18.4.2023:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos 7.​ kaupunginosan​ korttelin 8 tonteille 1 (Turun VPK) ja tontille 7 (Eerikinkatu 22 b). Työnimeltään kaavanmuutos on Eerikinkatu 22 b. Kaava laaditaan maanomistajan aloitteesta ja kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti.

Kaavan tavoitteet

​Tavoitteena on mahdollistaa Eerikinkatu 22 b:n tontin täydennysrakentaminen asuinkerrostalolla.

​Tavoitteena on myös parantaa keskustan kävely- ja pyöräilyolosuhteita ja lisätä viihtyisyyttä korttelin sisäosissa.

​VPK:n tontin läpi kulkevan jalankulku- ja pyöräilyväylän julkista luonnetta parannetaan osana keskustan pääpyöräilyverkostoa. Kaavoitustyön yhteydessä tutkitaan, onko tulevaisuudessa mahdollisuutta järjestää korttelin läpi itä-länsisuunnassa kulkevaa jalankulkureittiä. Ajatus perustuu vuonna 2020 järjestetyn Sytytä Turku-ideointikilpailun erääseen voittaneeseen ehdotukseen ”Käveltävämpi Turku”. Tähän kaavanmuutosalueeseen ei kuulu koko korttelin suunnittelu, mutta korttelin läpi vievä kävelymahdollisuus tulevaisuudessa otetaan huomioon tonttien 1 ja 7 kaavanmuutoksessa ja suunnitteluratkaisuissa.

​Yllä mainittujen tavoitteiden toteuttamiseksi Turun VPK:n tontin voimassa olevan asemakaavan rakennusalan rajoja on muutettava paremmin sekä VPK:n käyttöön että suunniteltavaan kaupunkikokonaisuuteen sopivaksi. Rakentamisen määrää ja käyttötarkoitusta ei muuteta VPK:n tontilla voimassa olevasta kaavasta.

​Tavoitteena on myös toteuttaa viherkerroin sekä hulevesien käsittely nykynormein edellyttämällä tavalla sekä suosia niin hiilineutraalia rakentamista kuin on mahdollista. Tavoitteena on, että rakentaminen sopeutuu ympäristön arkkitehtuuriin eikä se haittaa Turun VPK:n toimintaa juhlatilana eikä sen pelastustoimintaa.

Oheismateriaali 1​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Eerikinkatu 22b

Oheismateriaali 2​Asemakaava-aloite liitteineen, 26.4.2018​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Eerikinkatu 22 b.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue