Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta11828.03.20235

886-2018 (10 02 03, 10 01 00)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Viiripuisto (4/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 118

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström 21.3.2023:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Viiripuisto Kärsämäen​ kaupunginosan​ korttelille 102, Viiripuiston puistoalueelle, Vesalankadun katualueelle sekä Runosmäen kaupunginosan korttelille 93, Unhonpuistikon puistoalueelle, Saattotien ja Vahdontien (osa) katualueille. Työnimeltään kaavanmuutos on Viiripuisto. Kaava laaditaan kaupungin aloitteesta ja kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksella tutkitaan rivitalojen sijoittamista nykyiselle KLT-alueelle sekä näiden tarvitsemia liikennejärjestelyjä. Nykyisen KL-alueen osalta muutetaan kaavaa vastaamaan sille myönnettyä poikkeuslupaa (palveluasumista). Viiripuiston suojaviheralue on tarkoitus pääosin säilyttää osana laajempaa ekologista käytävää.

Vahdontien, Saattotien sekä niiden välillä olevan kortteli- ja puistoalueen osalta tutkitaan Vahdontien ja Tampereentien tulevia liikennejärjestelyjä ja niiden vaatimia tilavarauksia.

Liikennejärjestelyjen vaatiman tilan selvittyä tutkitaan, onko kyseiselle alueelle mahdollista osoittaa myös muuta maankäyttöä.

Vesalankadun osalta tutkitaan tarvetta estää läpiajoliikenne Lähetinkadun ja Vahdontien välillä.

Oheismateriaali 1​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Viiripuisto​

​Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Viiripuisto.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue