Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue 
Kaavoituspäällikkö108.03.2023 

124-2021 (10 02 03)

Topinojan vesiluonnon selvitykset

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski 8.3.2023:

Turun kaupungin Kaupunkiympäristö on pyytänyt tarjouksen Turun ammattikorkeakoululta (jäljempänä AMK) Topinojan vesieliöstön selvittämisestä liittyen Maarian kirkkosillan ja Koroisten kaavoihin. Tarkoituksena on selvittää kalalajisto ja kalojen runsaus, pohjaeläimistö sekä vesisammalien esiintyminen. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Koska selvityksen tilaamisella oli kiire, ei asiasta järjestetty laajempaa tarjouskilpailua. Tavanomaisilta luontoselvittäjiltä ei myöskään löydy osaamista toteuttaa vesistöselvitystä siinä laajuudessa, kuin nyt oli edellytetty. AMK:n käyttämisessä on myös se lisähyöty, että Turun kaupungilla ja AMK:lla on meneillään olevia yhteishankkeita, joissa voidaan hyödyntää Topinojan selvityksen tietoja.

AMK:n tarjoama hinta selvityksen tekemisestä on 9100 € (alv 0 %). Hinta on kokonaishinta.

Päätös​Päätän, että Topinojan vesiluonnon selvitykset tilataan Turun ammattikorkeakoululta kokonaishintaan 9100 € (alv 0 %). Lisäksi totean, että työn pohjana käytetään ympäristönsuojelun tekemää tarjouspyyntöä, jossa on kuvattu työn laajuuden lisäksi myös tavat, jolla selvitykset tulee suorittaa sekä Turun ammattikorkeakoulun laatimaa toimeksiantosopimusta.

Tilaajan yhteyshenkilönä on kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Päätös voidaan panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Paula Keskikastari

kaavoituspäällikkö

Oikaisuvaatimusohje (pienhankinnat) liitteenä.

Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski, puhelin 050​ 3101 646

Jakelu

aoTurun ammattikorkeakoulu Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX