Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta9007.03.20234

2381-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Pryssinkuja 1 (5/2020)

Tiivistelmä: -

Kylk § 90

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti 1.3.2023:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan ei-merkittävä asemakaavanmuutos Ruohonpään​ kaupunginosan​ korttelin 29 tontille 21 osoitteessa Pryssinkuja 1. Kaavanmuutosalueeseen kuuluu myös Pirttilähteenpuisto. Työnimeltään kaavanmuutos on Pryssinkuja 1. Kaava laaditaan osakeyhtiön aloitteesta ja kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti.

Kaavan tavoitteet

Tontille on myönnetty 18.7.2019 poikkeamispäätös. Poikkeamispäätöksessä hyväksyttiin kolmen kerrostalon ja talousrakennuksen rakentaminen asuinrivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten alueelle A-1, rakennusalojen ylitys sekä autopaikkamääräyksestä poikkeaminen ehdolla, että ennen rakennusluvan myöntämistä pitää allekirjoittaa sopimus asemakaavan muuttamisesta.

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on ajanmukaistaa tontin käyttötarkoitus asuinkerrostalojen korttelialueeksi AK sekä tontin 21 rakentamattomaksi jääneen osan täydentäminen. Nykyinen rakennusoikeus on 5​ 800 k-m2, josta poikkeamispäätöksellä rakennettuihin on käytetty 4​ 915 k-m2. Kaavoituksen yhteydessä tarkistetaan rakennusoikeus sekä koko tontin autopaikkatarve. Pirttilähteenpuiston merkitys alueen ekologisen yhteysverkoston osana huomioidaan.

Kaavan tavoitteena on monimuotoinen ja kohtuuhintainen asuminen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella, lähellä palveluja.

Tontti 21 on yksityisessä omistuksessa ja maankäyttösopimus tulee laadittavaksi maanomistajan ja kaupungin välillä. Maankäyttösopimuksessa sovitaan maanomistajien osallistumisesta yhdyskuntarakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Oheismateriaali 1​Kaavoituksen esiselvitys 1.3.2023

Oheismateriaali 2​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pryssinkuja 1

Oheismateriaali 3​Asemakaava-aloite 21.2.2020

Oheismateriaali 4​Poikkeamispäätös 18.7.2019 liitteineen​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Pryssinkuja 1.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue