MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet:

 

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Asunto Oy Kristiinanahde       (jäljempänä kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 0217682-7

c/o Turun Talohuolto Oy

PL 257

20101 Turku

 

Sopimuksen perusteet:

 

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös xx.xx.202x § xx

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.202x

 

Sopimuksen ehdot:

 

VII kaupunginosan korttelia 11 koskevan 23.3.2022 päivätyn ja 17.10.2022 muutetun asemakaavanmuutosehdotuksen ”Freya” 29/2015 joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja VII kaupunginosan korttelin 11 tontin 12 (853-7-11-12) omistaja Asunto Oy Kristiinanahde sopivat seu­raa­vaan sopi­muk­sen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kahdensadanyhdeksäntuhannen kolmensadan (209.300) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Sopimuskorvaus (209.300) ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyvät maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun tontille VII-11-12 tai siitä muodostetulle kiinteistölle myönnetty rakennuslupa uudisrakennukselle saa lainvoiman.

Sopimuskorvaus tulee kuitenkin suorittaa kokonaisuudessaan korkoineen viimeistään yhdeksän (9) vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan ennen edellä mainittuja eräpäiviä.

 

Suorituksen viivästyessä sovitusta eräpäivästä maksetaan sille korkolain (633/1982) mukaista viivästyskorkoa maksupäivään saakka. Viivästyskorko on korkolain tarkoittama viitekorko lisättynä seitsemällä prosenttiyksiköllä

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 299.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Maanalainen pysäköinti ja täydentämisrakentamisen käynnistäminen

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu käynnistämään tontin täydentämisrakentamisen kolmen vuoden kuluessa asemakaavan tai poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta ja sijoittamaan kiinteistön uudisrakentamisen vaatimat pysäköintipaikat asemakaavaehdotuksen mukaisesti maanalaiseen pysäköintitilaan.

 

Mikäli kiinteistön pysäköintipaikkoja ei toteuteta maanalaisina tai täydennysrakentamista ei käynnistetä viiden vuoden kuluessa asemakaavan tai poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien, on kiinteistönomistaja velvollinen suorittamaan kaupungille 89.700 € suuruisen lisäsopimuskorvauksen. Mahdollinen lisäsopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi samanaikaisesti tämän sopimuksen 2. kohdan sopimuskorvauksen kanssa kuitenkin viimeistään 9 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

Lisäsopimuskorvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

 

5. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut, kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungille tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen saa­dessa lain­voi­man.

 

Turussa xx. päivänä xxkuuta 202X

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

 

               

XX         XX

 

Tämän maankäyttösopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin

noudattamaan.

 

Turussa xx. päivänä xxkuuta 202X

 

 

               

XX         XX