Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta1017.01.202310

12827-2020 (10 03 00)

Turun hallinto-oikeuden päätös / Käyttötarkoituksen muutos, vapaa-ajan asunnon muuttaminen ympärivuotiseen käyttöön

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunta on kiinteistön 853-407-1-644 omistajan hakemuksesta myöntänyt poikkeamispäätöksen vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi ympärivuotiseen asumiseen rantavyöhykkeellä. Naapurikiinteistön omistaja on valittanut päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen.

Kylk § 10

Ympäristölakimies Ville Erkkola 10.1.2023:

Turun kaupunkiympäristölautakunta on 8.6.2021 § 216 myöntänyt poikkeamisen vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi ympärivuotiseen asumiseen rantavyöhykkeellä.

Päätöksestä on valittanut naapurikiinteistön omistaja Turun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus on päätöksellään 20.12.2022 hylännyt valituksen.

Hallinto-oikeus toteaa, että valituksessa mainitun, samaa asiaa koskevan, Turun hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt rakennuspaikan alueelle Satava-Kakskerran osayleiskaavan. Näin ollen alueen maankäytön suunnittelu ja yleiskaavoitustilanne on muuttunut valituksessa mainitusta Turun hallinto-oikeuden päätöksestä. Vaikka hyväksytty osayleiskaava ei ole vielä voimassa, kaavan maankäyttöratkaisut voidaan ottaa huomioon poikkeamisen edellytyksiä arvioitaessa.

Käyttötarkoituksen muuttamista koskevan poikkeamisen ei voida katsoa aiheuttavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Poikkeamiselle on esille tuotu huomioon ottaen ollut erityisiä syitä.

Lautakunnan päätöstä ei ole syytä muuttaa.

Oheismateriaali 1​Turun hallinto-oikeuden ratkaisu 20.12.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.