Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus 
Maankäyttöjohtaja2719.12.2022 

14961-2022 (10 00 02)

Esisopimus tontille 6-49-1 toteutettavaa pysäköintilaitosta varten luovutettavasta tontista (os. Ajurinportti 1)

Kiinteistökehityspäällikkö Petri Liski 21.11.2022:

Turun kaupunki ja Saga Palvelut Oy ovat käyneet keskusteluja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta tontille VI-49-1 ja sopineet esisopimuksen laatimisesta. Tällä esisopimuksella osapuolet sopivat ryhtyvänsä neuvottelemaan Turun kaupungin VI kaupunginosan, korttelin 49, tontin 1 tulevasta vuokraamisesta pysäköintilaitoksen rakentamista varten. Esisopimus on voimassa 31.12.2023, jona aikana kaupunki sitoutuu olemaan vuokraamatta/myymättä sopimuksen kohteena olevaa tonttia kolmannelle taholle ja sitoutuu siihen, ettei osaan tontista kohdistuvaa maanvuokrasopimusta jatketa esisopimuksen voimassaoloaikana. Tämän esisopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kaupunki sitoutuu antamaan valtakirjan rakennusluvan hakemiseksi pysäköintilaitokselle

Turun kaupungin VI kaupunginosan korttelin 49 tontti 1 on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu Yleisten pysäköintilaitosten korttelialueeksi LPY-1. tontti on pinta-alaltaan 6568 neliömetriä ja siitä 3160 neliömetrin kokoinen alue on vuokrattuna Logomon toimistot Oy:lle pysäköintikäyttöön 31.12.2023 asti ulottuvalla maanvuokrasopimuksella, jossa on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

LiiteLiite 1​Esisopimus

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

Päätös​ Päätän, että:

- Saga Palvelut Oy:n kanssa solmitaan oheisen liitteen mukainen esisopimus koskien tontin VI-49-1 vuokraamista pysäköintilaitoksen rakentamista varten. Maanvuokrasopimuksen hyväksymisestä päätetään kaupungin hallintosäännön mukaisesti erikseen. Maanvuokrasopimus on kuitenkin tehtävä ennen 31.12.2023 tai asiasta on sovittava uudelleen erikseen kirjallisesti, muuten esisopimus raukeaa.

- Sopimus on allekirjoitettava viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä päivästä lukien, kun kaupunki on ilmoittanut, että sopimus on allekirjoitettavissa, muutoin tämä päätös katsotaan rauenneeksi.

Jyrki Lappi

maankäyttöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSaga Palvelut Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta