Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta50820.12.20223

14307-2022 (02 05 00)

Ulkoilualueiden Vepsän, Maisaaren ja Pähkinäisten vuokrahinnat kaudelle 2023

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään päätettäväksi kaupungin ulkoilualueilla sijaitsevien mökkien ym. vuokrahinnat kaudelle 2023.

Kylk § 508

Kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön kunnossapito, maatilaintarkastaja Timo Sirkiä 7.12.2022:

Vepsä

Vepsässä on 14 kpl lomamökkejä, joissa on majoitustilat 1-6 hengelle ja yksi erillinen mökki, jossa voi majoittua 1- 2 henkeä. Mökkialueiden yhteydessä on erilliset suihkutilat. Mökeissä ei ole astioita, mutta astioita saa lainata alueen toimistosta panttia vastaan. Alueella voi myös telttailla ja soutuveneitä ja kajakkeja voi vuokrata alueen toimistosta. Rannassa on kaksi vierasvenelaituria. Yhteysalus kulkee Aurajoesta saareen päivittäin, kolme kertaa päivässä kesä-, heinä- ja elokuussa. Kauden 2022 käyttöaste Vepsän mökeissä oli n. 66 % (v. 2021 / 74 %, v. 2020 / 70 % ja v. 2019 / 64 %).​

Maisaari

Maisaaressa sijaitsevat päärakennukset Isotalo ja Antola sekä viisi lämmintä mökkiä, mitkä tarjoavat majoitustiloja n. 40 hengelle. Tarjolla on myös hyvät kokoustilat, kaksi rantasaunaa ja telttapaikkoja. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Pähkinäinen

Pähkinäisissä on majoitustilaa 12 henkilölle kahden, neljän ja kuuden hengen huoneissa. Saaressa on myös rantasauna ja erillinen lämmin suihku, joka toimii poleteilla. Alueella voi myös telttailla. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Vepsän saaren palvelut ovat käytössä kesäkuusta – syyskuuhun. Maisaaressa ja Pähkinäisissä palvelut ovat käytössä toukokuusta – lokakuuhun.

Vuokrahinnat päätetään vuosittain ja viimeksi hinnat on päätetty 23.11.2021 § 451. Vuokrahintoja on viime vuoteen verrattuna tarkastettu 2 - 33 % yleisen hintatason nousun johdosta. Korotusehdotukset käyvät ilmi liitteestä 1. Mökkien vuokrahintoja on sinänsä tarkastettu maltillisesti, jos lainkaan, ettei käyttöaste laskisi.

Lautakunnalle esitetään, että palveluntuottajille annetaan oikeus tehdä mökkien hinnoitteluun enintään 20 % muutoksia ajankohdan mukaan, jotta vuokrausaste olisi mahdollisimman korkea. Kesäkuu ja heinäkuu ovat vuokratuimpia ajankohtia, mutta muina kuukausina on hiljaisempaa. Hiljaisempina kuukausina hinnoittelulla saadaan mökit paremmin vuokrattua. Hinnan muutoksista palveluntuottaja neuvottelee etukäteen kaupungin kanssa.

Jokaisessa saaressa on palveluntuottaja ja heidän kanssaan on sopimukset palveluntuottamisesta saaressa. Palveluntuottajat hoitavat varaustoiminnan ja perivät käyttömaksut. Palveluntuottajille ei makseta toiminnan ylläpitämisestä erillistä korvausta. Vepsän palveluntuottaja maksaa liikevaihtoon perustuvaa korvausta kaupungille 6,05 %, Maisaari 2 % ja Pähkinäinen 0 %. Kaupunki saa näin ollen saarista liikevaihtoon perustuvia tuloja yhteensä vuositasolla noin 15.000 euroa.​ Saarien infran kunnossapitomenoja (rakennukset, vesi- ja viemärit, laiturit ja tiet yms.) on vastaavasti n. 500.000 €/v.

Liite 1​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ulkoilusaarten hinnasto 2023

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​​​​​​​Kaupunkiympäristölautakunta päättää:

-​hyväksyä liitteenä 1 olevan hinnaston vuodelle 2023

-​että palveluntuottajille annetaan oikeus tehdä mökkien hinnoitteluun enintään 20 % muutoksia vuokrausajankohdan mukaan. Hinnan muutoksista palveluntuottaja neuvottelee etukäteen kaupungin kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito


Liitteet:

Kylk § 508
Liite 1:Vuokrahinnasto 2023