Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Turku Airsoft ry      (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 1953126-6

c/o Business Hotel Navigare

Kalevantie 25

20520 TURKU

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Turku Airsoft ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Tontti 853-84-27-2 (Kärsämäki), osoitteessa Hiidenpaltanpolku 10. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 488 / 7.12.2022

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 30.7.1959 voimaan tulleessa asemakaavassa 4/1959 tonttialaksi teollisuusrakennuksia varten.

 

Sopimuksen perusteet

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja XXX

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2023 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2027 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalue luovutetaan väliaikaiseksi airsoft-kuulapelitapahtumien ja -harjoitusten järjestämiseen tarkoitetuksi alueeksi. Käytöstä tulee tiedottaa alueen portille sijoitettavalla kyltillä, jossa kerrotaan tapahtuman luonne ja kesto.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään vuotuisena korvauksena kaksituhatta neljäsataa (2.400) euroa. Käyttöoikeuden hinnoittelussa on otettu huomioon kohdassa 7 mainitut käyttöoikeuden saajan vastuulle sovitut muutos- ja uusimistarpeet, rakennuksen huono kunto sekä se, että osa rakennuksesta jää kaupungin hallintaan ja käyttöön.

 

Korvaus on maksettava kaupungin tilille kahtena yhtä suurena eränä puolivuosittain toukokuun ja marraskuun kuluessa.

 

Ellei korvausta eräpäivänä suoriteta, käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan erääntyneelle korvaukselle eräpäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja saamisen velkomisesta aiheutuvat perintäkulut.

 

5. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle eikä luovuttaa aluetta tai sen osaa kolmannen käytettäväksi.

 

6. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7. Käyttöoikeusalueella sijaitsee huonokuntoinen rakennus. Rakennuksen pohjoispäädyssä on varastotila, joka jää kaupungin hallintaan ja käyttöön. Muutoin rakennuksen käyttö sisältyy käyttöoikeuteen. Käyttöoikeuden saaja on tutustunut kohteeseen useassa vuoden 2022 aikana pidetyssä katselmuksessa, mm. 13.6.2022, jolloin rakennuksen soveltuvuutta käyttöoikeuden mukaiseen tarkoitukseen selvitettiin käyttöoikeuden saajan sekä kaupungin maaomaisuuden, rakennusvalvonnan, tilapalveluiden sekä pelastuslaitoksen edustajien läsnäollessa.

 

Rakennuksessa todettiin olevan vaaranpaikkoja, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi riskin putoamiselle. Rakennukseen tulee tehdä lisäksi rakennusvalvontaviranomaisen ja pelastuslaitoksen edellyttämät muutokset mm. poistumisteiden osalta. Käyttöoikeuden saaja vastaa kaikkien tarvittavien muutostöiden suunnittelusta, luvittamisesta ja toteutuksesta kustannuksellaan. Käyttöoikeuden päättyessä kaupunki ei suorita korvausta käyttöoikeuden saajalle tehdyistä muutoksista tai uusimisista.

 

Rakennuksessa on kaupungin omistama sähköliittymä. Rakennuksen nykyisen sähkölaitteiston on todettu olevan kokonaisuudessaan niin huonossa kunnossa, että se tulee uusia. Osapuolet ovat sopineet, että kaupunki uusii kustannuksellaan rakennuksen sähkökeskuksen sekä kaupungin käyttöön jäävän varastotilan valaistuksen. Käyttöoikeuden saaja vastaa puolestaan kustannuksellaan rakennuksen muun sähkölaitteiston uusimisesta käyttötarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Käyttöoikeuden saaja vastaa sähköliittymän ja sähkönkulutuksen kuluista kokonaisuudessaan käyttöoikeuden ajan. Käyttöoikeuden päättyessä kaupunki ei suorita korvausta käyttöoikeuden saajalle tehdyistä muutoksista tai uusimisista.

 

8. Käyttöoikeusalueella olevia rakennusta, rakenteita tai laitteita ei saa vahingoittaa. Käyttöoikeuden saaja saa tarvittaessa rakentaa ja sijoittaa kevyitä esteitä tai muita vastaavia pelitapahtumien tai harjoitusten vaatimia rakenteita käyttöoikeusalueelle ja siellä sijaitsevaan rakennukseen.

 

9. Käyttöoikeuden saajan tulee sallia kaupungin osoittamien muiden käyttäjien toimesta tapahtuva alueen satunnainen käyttö. Kaupungin tulee pyrkiä tiedottamaan käyttöoikeuden saaja vähintään viikkoa ennen muulle toimijalle osoitettua kertaluontoista käyttöoikeutta. Tällaiseksi katsotaan esimerkiksi pelastus- tai poliisiviranomaisen suorittama harjoitus alueella.

 

10. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Käytöstä ei saa aiheutua ympäristön roskaantumista ja aseissa tulee käyttää biohajoavia kuulia. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

11. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

12. Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista.

 

13. Kaupunki ei vastaa käyttöoikeusalueella olevan rakennuksen, rakenteiden tai laitteiden turvallisuudesta.

 

14. Kulku käyttöoikeusalueelle tapahtuu olemassa olevaa ajoyhteyttä pitkin Hiidenpaltanpolulta kaupungin omistamien tonttien 853-84-27-7 ja -8 kautta. Käyttöoikeuden saaja saa käyttää ajoyhteyden varrella, tontin 853-84-27-8 alueella olemassa olevaa pysäköintiin soveltuvaa aluetta ajoneuvojen pysäköintiin pelitapahtumien ja harjoitusten aikana. Aluetta ei saa laajentaa.

 

Kaupungin käyttöön jäävälle varastotilalle tulee olla esteetön kulku kuorma-autolla.

 

15. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

16. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa käyttöoikeusajan päättyessä, ellei kaupungin kanssa toisin sovita. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

17. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2022

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Essi Korpela

tonttipäällikkö