Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö4124.11.2022 

13946-2022 (02 08 00)

Liikenteenseurantakameroiden lisälisenssien hankinta kamerajärjestelmään

Kaupunkiympäristön kunnossapito, käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 23.11.2022:

Turun kaupungilla on noin 100 liikenteenseurantakameraa katuverkolla. Kamerakuvien katseleminen kamerajärjestelmässä vaatii jokaiselle kameralle oman lisenssin. Kauppatorin kameravalvontaa lisätään turvallisuuden lisäämiseksi sekä ilkivallan ja vahinkojen vähentämiseksi. Nykyiset kamerajärjestelmän lisenssimäärät on loppumassa ja lisenssejä on hankittava lisää jotta uudet kauppatorin kamerat saadaan liitettyä järjestelmään sekä myös tulevien vuosien uudet liikenteenseurantakamerat saadaan liitettyä. Kamerajärjestelmää käytetään aktiivisesti Turun kaupunkiseudun liikennekeskuksessa, kunnossapitoyksikössä, liikennesuunnittelussa sekä paikallispoliisin tilannekeskuksessa.

Tekniikka-Tuominen Oy on tehnyt tarjouksen edellä mainitusta kamerajärjestelmän lisälisenssien hankinnasta arvonlisäverottomaan 49.088,00 € hintaan. Turun kaupungilla on Tekniikka-Tuominen Oy kanssa voimassa oleva urakkasopimus liikennevalojen ylläpidosta ja sopimus sisältää myös kamera- ja kuitukaapelitöitä.

Liite 1Tekniikka-Tuominen Oy:n tarjous 21.11.2022

Infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin:

PäätösPäätin, että kamerajärjestelmään hankitaan lisälisenssejä Tekniikka-Tuominen Oy:ltä tarjouksen mukaisesti siten, että uusien asennettavien kamerakuvien katseleminen kamerajärjestelmästä edelleenkin onnistuu.

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Mari Helin

infran kunnossapitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTekniikka-Tuominen Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kypakyku § 41
Liite 1:Tekniikka-Tuominen Oy:n tarjous 21.11.2022