Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö19318.11.2022 

13702-2022 (02 08 02)

Joukahaisenkadun tilapäinen kevyen liikenteen yhteys

Vastaava rakennuttaja Antti Aalto 17.11.2022:

Joukahaisenkadulla välillä Kiinamyllynkatu - Sirkkalankatu ei tällä hetkellä ole toimivaa jalankulun ja pyöräilyn yhteyttä. Alueella on paljon jalankulku- ja pyöräilyliikennettä johtuen Tyksin ja Turun yliopiston Medisiinan läheisyydestä. Samalle alueelle sijoittuu useita eri toimijoiden rakennustyömaita. Jalankulku ja pyöräily tapahtuu tällä hetkellä ajoradalla. Puuttuvia yhteyksiä ei ole huomioitu alueen katurakennuskohteiden yhteydessä. Alueella on järjestetty katselmus yhdessä liikennesuunnittelun, alueen rakentajien ja kaupungin yleisten alueiden valvojan kanssa. Katselmuksessa todettiin, että kaupunki toteuttaa tilapäisen yhteyden.

Kaupunki on pyytänyt kustannusarviota Anlog Oy:ltä jalankulku- ja pyörätien toteuttamiseksi asfaltoimalla käytävä Joukahaisenkadun itäpuolelle, olemassa olevien rakennekerrosten päälle. Työn hinta-arvio on 25.000,00 € (alv 0 %). Kaupungilla on voimassa oleva sopimus Anlog Oy:n kanssa (Väliaikainen sopimus markkinaoikeuskäsittelyn ajaksi, Puitesopimus 23.11.2021 Pienet infrahankkeet (10027-2021), Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus Kimmo Suonpää ja Anlog Oy Jarkko Löytti).

Hanke toteutetaan pienet infrainvestoinnit hankelistalta, kevyen liikenteen väyliin varatuista varoista.

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

PäätösPäätin, että Joukahaisenkadun tilapäisen jalankulku- ja pyörätien rakentaminen toteutetaan toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

 

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX