Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42715.11.20224
Kaupunkiympäristölautakunta43922.11.20223

797-2022 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Tammikankareentie (3/2022)

Tiivistelmä: -

Kylk § 427

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Tero Lehtonen 9.11.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan vähäinen asemakaavanmuutos Teräsrautelan kaupunginosaan yleiselle puistoalueelle Tammikankareentien ja Vääräalhontien risteyksessä. Työnimeltään kaavanmuutos on Tammikankareentie. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Tero Lehtonen.

Kaava-alue on kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa ja sen pinta-ala on noin 1,6 ha. Asemakaavanmuutos valmistellaan kaupungin aloitteesta.

Kaavan tavoitteet

Turun kaupungin toimintasuunnitelman 2022-2025 mukaisesti tavoitteena on pientalotonttitarjonnan lisääminen. Lisäksi kaupunkirakenteen tiivistäminen ja olemassa olevaan yhdyskuntarakenteeseen tukeutuminen toteuttavat kaupungin strategisia tavoitteita.

Kaavamuutoksen tavoitteena on tutkia pientalojen sijoittamista Tammikankareentien ja Vääräalhontien kulmaukseen, tasaiselle maastokohdalle. Alustavasti on hahmoteltu mahdollisuutta sijoittaa kolme uutta pientalotonttia nykyisten katujen varsille. Suurin osa alueesta jää jatkossakin luonnontilaiseksi virkistysalueeksi.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tammikankareentie

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä edellä kuvatut asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Tammikankareentie.

PäätösAsia pantiin pöydälle Sundqvistin Jakobssonin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kylk § 439

Pöydältä 15.11.2022 § 427

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamuutos käsitellään osana täydennysrakentamisselvitystä.

Asia palautettiin Sundqvistin Ålandin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Sundqvistin palautusehdotuksen perustelut:

"Kaupungilla on tekeillä täydennysrakentamisselvitys, jossa pyritään etsimään uusia pientalotontteja kaupunkirakennetta täydentämään. Teräsrautelan alue on mukana selvitystyössä. Näin ollen on tarkoituksenmukaista tutkia uusien pientalotonttien sijoittumista Tammikankareentien varteen osana täydennysrakentamisselvityksen kokonaisuutta yksittäisen asemakaavan sijaan."

Jakelu

palKaupunkiympäristö, kaavoitus