Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja34914.11.2022 

11533-2022 (10 03 01)

Hankekortti Hämähäkkitontin (Samppalinnanpuisto) kallioleikkauksen lujittamiseksi

Toteutussuunnittelu, infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski 8.11.2022:

Hämähäkkitontin (Samppalinnanpuisto) kallioleikkauksesta on keväällä 2022 havaittu irtoavan lohkareita. Tarkemmassa tutkimuksessa kallioseinämän on havaittu olevan tilassa, jossa seinämästä voi irrota lohkareita.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9.2019 § 139 Infrahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen sekä siihen liittyvät pykäläkohtaiset hallintosääntömuutokset. Hallintosääntömuutosten 52 §:n 24 kohdan mukaisesti kaupunkiympäristöjohtajan erityiseen toimivaltaan kuuluu oikeus hyväksyä alle miljoonan euron infrahankkeiden hankekortit ja infrahankkeiden hankelistat, joissa yksittäisen hankkeen kustannusarvio on alle miljoona euroa.

Hämähäkkitontin kallioleikkauksen lujittaminen on em. ohjeen mukaan yksittäinen perusinvestointi, josta tehdään hankekortti. Hankekortissa esitetään mm. kuvaus hankkeesta, laajuus, kustannusarvio ja mahdollinen toteutusaikataulu. Hankkeen kustannusarvio on 745 800 euroa (alv 0 %). Kustannusarvio sisältää Hämähäkkitontin kallioleikkauksen kalliopultituksen, verkottamisen sekä kallioleikkauksessa olevan luolan ruiskubetonoinnin rakennustyöt, työmaatehtävät, tilaajatehtävät ja hankevarauksen (25 %). Kustannusarvio perustuu alustavaan rakennussuunnitelmaan.

Hankekortin on laatinut toteutussuunnittelussa suunnitteluinsinööri Mika Laine. Kallioleikkauksen lujittaminen turvaa Hämähäkkitontin ja Volter Kilven kadun yleisen turvallisuuden ja mahdollistaa Hämähäkkitontin käyttämisen.

Liite 1Hämähäkkitontin kallioleikkauksen lujittamisen hankekortti

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

PäätösPäätin hyväksyä 2.11.2022 päivätyn hankekortin Hämähäkkitontin kallioleikkauksen lujittamisesta.

 

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypa § 349
Liite 1:Hämähäkkitontin kallioleikkauksen lujittamisen hankekortti