Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö19008.11.2022 

13189-2022 (02 08 00, 10 03 01)

Päätöspöytäkirja osallistavan budjetoinnin hanke Merellinen puisto Hirvensaloon Moikoistenran-ta ja Vräkinniittu puistoalueille

Vastaava rakennuttaja Anna-Kaisa Kaukola 8.11.2022

Puistosuunnitelmassa esitetyt toimenpiteet rakennetaan niin, että alueen nykyiset avoimet näkymät merelle sekä monimuotoinen kasvillisuus säilyvät. Suunnittelualueen keskelle, metsäsaarekkeiden väliin rakennetaan pieni nurmialue oleskelua ja pelailua varten. Sen vieressä oleva kalusteryhmä on sijoitettu ympäröivän puuston suojaan. Myös puistokäytävän läheisyyteen sekä rannalle tuodaan lisää penkkejä ja roska-astioita. Alueen pohjoisosassa olevaa polkuyhteyttä rantaan parannetaan kevyesti. Rannalle, kaakkoon avautuvan komean kallioseinämän läheisyyteen, sijoitetaan istuskelukiviä oleskelua varten.

Leikkipaikan vierestä, puistokäytävän varrelta poistetaan kaksi huonokuntoista halavaa. Rannan oleskelualueen puustoa avataan kevyesti. Muuten alueen puusto säilyy ennallaan, nuoren vesakon poistoa lukuun ottamatta. Kasvillisuutta lisätään istuttamalla leikkipaikan läheltä poistettujen halavien tilalle kirsikkapuita. Leikkipaikan sisäpuolelle istutetaan myös marjapensaita. Puistokäytävän varrelle, ojan ylittävän puusillan ja penkkien lähelle istutetaan maisemapuuksi yksittäinen isoriippasalava.

Kuntec Oy:n 21.9.2022 antama hinta-arvio puistosuunnitelman mukaisen puiston rakentamisesta on yhteensä 36 000,00€ (alv 0%)

Turun kaupungilla on voimassa oleva Etelän alueurakkasopimus, jonka lisätyönä puisto rakennetaan. Sopimus 28.3.2018 Ylläpidon alueurakka Etelä-Turku 1.6.2018 alkaen Turun kaupunki Kaupunkiympäristötoimiala ja Kuntec Oy (6509-2017)

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

PäätösPäätin tilata Hirvensalon Mereisen puiston rakentamisen Kuntec Oy:ltä Kuntec Oy:n antaman hinta-arvion 36 000, 00 € mukaisesti. Laskutus toteutuneiden yksikköhintojen mukaisesti

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella tai tilauksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua sii tä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Jukka Mäenpää

Infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoKuntec Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX