Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42301.11.20222

1072-2022 (02 08 00)

Vepsän ulkoilusaaren hoito, majoitus- sekä kahvila- ja kioskipalvelut, hankinnasta päättäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on yhteistyössä konsernihallinnon hankintapalveluiden kanssa kilpailuttanut Vepsän ulkoilusaaren hoidon, majoitus- sekä kahvila- ja kioskipalvelut. Lautakunnalle esitetään, että palveluntuottajaksi valitaan tarjouskilpailun tuloksen mukaisesti West Coast Seaservice Oy Ltd ajalle 15.5.2023 (tavoite) - 30.9.2027.

Kylk § 423

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, maatilain tarkastaja Timo Sirkiä ja konsernihallinto, hankinta-asiantuntija Taru Marjamäki 24.10.2022:

Hankinnan tausta

Kaupunkiympäristölautakunta päätti 30.8.2022 § 319, että Vepsän ulkoilualueen palveluhankintojen (ulkoilusaaren hoito, majoitus- sekä kahvila- ja kioskipalvelut) kilpailutus voidaan käynnistää.

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Vepsän ulkoilusaaren hoito, majoitus- sekä kahvila- ja kioskipalvelut -hankintaan Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden käyttöön ajalle 15.5.2023 (tavoite) - 30.9.2027, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) kahden (2) vuoden pituisella optiokaudella ajalle 1.10.2027‒30.9.2029. Tarjouspyynnössä pyydettiin lisäksi tarjouksia Vepsän saaren myytävistä työkoneista.

Hankinnassa on kysymys palveluja koskevasta käyttöoikeussopimuksesta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot (käyttöoikeussopimus).

Hankintaa koskeva käyttöoikeussopimuksia koskeva ilmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 31.8.2022 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä ja osatarjoukset hyväksyttiin osa-alueittain .

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

Hankinnan ennakoitu arvo vuodessa on noin 170.000 euroa, josta Palveluntuottaja maksaa Tilaajalle tarjoamansa prosenttiosuuden mukaisen vuosikorvauksen Vepsän saaren liiketoiminnan arvolisäverottomasta liiketoiminnasta. Hankinnan kokonaisarvo on arviolta 1.530.000 euroa.

Hankinta on jaettu kahteen (2) eri osakokonaisuuteen seuraavasti:

1) Vepsän ulkoilusaaren hoito, majoitus- sekä kahvila -kioskipalvelut

2) Pidennetty matkailukausi, vesibussi ja kesäteatteri

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus valitun palveluntuottajan/toimittajan kanssa.

Määräaikaan 30.9.2022 klo 11.00 mennessä tarjous saatiin yhdeltä tarjoajalta: West Coast Seaservice Oy Ltd.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitettiin tarjoajan edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84-86 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

Tarjoaja on vakuuttanut täyttävänsä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset.

Hankintalain 79 §:n mukaan hankintayksikön on tarjousten valintaa tarkistettava, että tarjous on hankintailmoituksessa ja hankinta-asiakirjoissa asetettujen vaatimusten, ehtojen ja perusteiden mukainen. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

Arvioinnissa todettiin tarjouksen täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Hankinnassa saatiin vain yksi (1) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävä ja tarjouspyynnön mukainen tarjous (West Coast Seaservice Oy Ltd), joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

Tarjoaja antoi tarjoukset molempiin osakokonaisuuksiin. Myynnissä olleista työkoneista ehdotetaan myytäväksi Tarjoajalle kaikki muut paitsi mönkijä/lava-auto Kubota (971-ZAC), jolle Tilaajalla on tarvetta.

Liite 1Avauspöytäkirja 30.9.2022

Oheismateriaali 1Tarjousasiakirja

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että Vepsän ulkoilusaaren hoito, majoitus- sekä kahvila- ja kioskipalvelut -hankinnan palveluntuottajaksi ajalle 15.5.2023 (tavoite) - 30.9.2027, valitaan West Coast Seaservice Oy Ltd tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Tilaaja käyttää oikeutta olla myymättä kaikkia työkoneita, jolloin mönkijä/lava-auto Kubota rekisterinumerolla 971-ZAC jätetään myymättä ja muut tarjouspyynnössä mainitut neljä (4) työkonetta myydään West Coast Seaservice Oy Ltd:lle tarjouksen ja tarjouspyynnön mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Lisätiedot: hankinta-asiantuntija Taru Marjamäki 040 185 4011.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoWest Coast Seaservice Oy Ltd
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito
tiedKaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti
tpvKonsernihallinto, hankinnat


Liitteet:

Kylk § 423
Liite 1:Avauspöytäkirja