Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta40425.10.202219

9114-2022 (10 03 01)

Liinukkakujan katusuunnitelma (Oriketo)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Liinukkakujan katusuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 404

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 10.10.2022:

Nykyisellään Liinukkakuja on sorapintainen katu. Liinukkakujan leveys vaihtelee 3,50 ja 5,30 metrin välillä. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä.

Kadun saneeraus on käynnistetty runsaan kunnossapitotarpeen sekä kuivatuksen parantamisen takia. Liinukkakujan kantavuudessa ja pintakuivatuksessa on puutteita. Sateella kadun pinta menee huonoon kuntoon. Kadun pintaan syntyy sateella herkästi kuoppia ja ajorata urautuu hulevesistä. Liinukkakujalle kuljetaan Raudikkokadun kautta kyseiset kadut ovat jäämässä yksittäiseksi sorakatu kokonaisuudeksi lähialueella, johon myös Varsakuja kuuluu. Kunnossapidon siirtymät kasvavat ja nostavat täten myös kunnossapidon kustannuksia.  

Yleisesti sorakatujen asfaltointia on perusteltu hulevesien aiheuttamilla kunnossapitokustannuksilla ja asfaltoinnin lyhyellä takaisinmaksuajalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 16.9.2015 § 459 hyväksytyssä Infran mitoituksen tarkastelussa.

Suunnitelma

Liinukkakuja sijoittuu asemakaavan mukaiselle katualueelle. Kadun korkeusasema on suunniteltu siten, että korkeudet katualueen rajalla muuttuvat mahdollisimman vähän ja nykyiset tonttiliittymät ovat sovitettavissa suunniteltuun katuun.

Liinukkakujan kunnon parantamiseksi, kunnossapidon helpottamiseksi ja kunnossapitokustannusten pienentämiseksi katu on suunniteltu päällystettäväksi asfaltilla ja osalle matkaa on suunniteltu uudet rakennekerrokset kantavuuden parantamiseksi. Asfaltin leveys on suunniteltu 5,00 metriä leveäksi ja kadun päähän pohjoispuolelle on suunniteltu 8,15 metriä leveä kääntöpaikka.

Katu on suunniteltu kuivatettavaksi kadun pohjoispuolella olevaan avo-ojaan. Pohjoispuolen olemassa oleva avo-oja siistitään ja muotoillaan uudelleen. Ojan yli tuleviin liittymiin asennetaan rummut.

Katuvalaistus uusitaan.

Kustannukset 

Liinukkakujan rakentamisen rakennusosatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 44.000 euroa. Kustannusarviossa käytetty maanrakennuskustannusindeksin pisteluku on 129,4 (2015=100, heinäkuu 2022). Kustannusarvio sisältää infran tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti 15 % hankevarauksen. Infran tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

Kuuleminen

Liinukkakujan katusuunnitelma on ollut nähtävillä 29.8.- 12.9.2022 välisenä aikana. Nähtävillä olon aikana suunnitelmaan ei saapunut muistutuksia.

Liite 1Liinukkakujan katusuunnitelma K7966 004 pvm. 23.8.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Liinukkakujan katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön aluerakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu
tpvKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 404
Liite 1:Liinukkakujan katusuunnitelma K7966 004 pvm. 23.8.2022