Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja30526.09.2022 

11145-2022 (08 00 00)

Hankekortti Inspehtorinkadun muuttamisesta kylätieksi

Liikennesuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Taneli Pärssinen:    

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9.2019 § 139 Infrahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen sekä siihen liittyvät pykäläkohtaiset hallintosääntömuutokset. Hallintosääntömuutosten 52 §:n 24 kohdan mukaisesti kaupunkiympäristöjohtajan erityiseen toimivaltaan kuuluu oikeus hyväksyä alle miljoonan euron infrahankkeiden hankekortit ja infrahankkeiden hankelistat, joissa yksittäisen hankkeen kustannusarvio on alle miljoona euroa.

Inspehtorinkadun muuttaminen uudentyyppiseksi kylätieksi on em. ohjeen mukaan yksittäinen perusinvestointi, josta tehdään hankekortti. Hankekortissa esitetään mm. kuvaus hankkeesta, laajuus, kustannusarvio ja mahdollinen toteutusaikataulu. Hankkeen kustannusarvio on 400 112,81 € (alv 0 %). Kustannusarvio sisältää Inspehtorinkadun rakennustyöt, työmaatehtävät, tilaajatehtävät ja hankevarauksen (15 %). Kustannusarvio on laadittu Ihku-kustannuslaskelma ohjelmalla. Määrät on arvioitu liikennesuunnitelmaluonnoksesta.

Hankekortin ovat valmistelleet liikennesuunnitteluinsinööri Taneli Pärssinen ja suunnitteluinsinööri Jani Tulkki. Muutos parantaa jalankulun ja pyöräliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Nykyinen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on liikennemäärien suhteen liian kapea. Autoliikenne on vähäistä, jolloin pyöräliikenteen siirtäminen ajoradalle on turvallista. Suunnitelmassa uusitaan Inspehtorinkadun pintamateriaalit kauttaaltaan.

Liite 1Inspehtorinkadun hankekortti liitteineen

PäätösPäätin hyväksyä 23.9.2022 päivätyn hankekortin Inspehtorinkadun muuttamisesta kylätieksi.

 

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypa § 305
Liite 1:Inspehtorinkadun hankekortti liitteineen