Kauppakirja (luonnos 3/2019)

 

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Ruissalo Säätiö

Y-tunnus: 0994236-0

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Ruissalon kylän Ruissalon tilalla, kiinteistötunnus 853-503-1-3, sijaitseva ravintolarakennus (rakennustunnus 103318595W) ja talousrakennus (rakennustunnus 103531254V), osoitettu kartalla M 198/ 1.6.2022, sekä näihin liittyvät rakennelmat. Kohteen osoite on Albert Ravilan raitti 12, 20100 Turku.

Kauppahinta:

Satayhdeksänkymmentätuhatta (190.000,00) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistökehityspäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.2022 § xx

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2022

 

Muut ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1.

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2.

Ostaja saa rakennuksen, sen laitteet ja rakennukseen liittyvät rakennelmat sekä vesi- ja sähköliittymät omistukseensa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla. Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksissa olevien sähkö-, vesi- ja viemäriliittymien siirtämiseksi Ostajan nimiin ilman erillistä korvausta. Omistusoikeus em. liittymiin siirtyy samalla hetkellä, kun rakennusten omistus siirtyy. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta ao. laitoksille. Liittymissopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä siirtomaksuista vastaa Ostaja.

 

3.

Kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa osalta.

 

4.

Ostaja on tietoinen, että rakennukset sijaitsevat kaupunginvaltuuston 9.12.1996 § 306 hyväksymän ja 9.2.1998 ympäristöministeriön vahvistaman Ruissalon osayleiskaava v. 2010 mukaisella matkailu ja virkistystä palvelevien rakennusten alueella (RM). Alue on Natura 2000 aluetta.

 

Ostaja on tietoinen, että rakennukset ovat Ruissalon osayleiskaavan mukaisesti luokiteltu rakennustaiteellisesti tai historiallisesti arvokkaiksi tai maisemakuvan säilyttämisen kannalta tärkeiksi rakennusryhmiksi/rakennukseksi. Kaikissa muutos- ja lisärakennustöissä pitää ottaa huomioon kaavan määräykset.

 

5.

Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteet ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja, eikä Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta. Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

- Kuntoarvioraporttiin, Turun kuntotutkimus Oy, 27.3.2019

 

6.

Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Ostajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

7.

Ostaja on velvollinen kustannuksellaan pitämään kunnossa kaupankohteena olevat rakennukset. Ostajan tulee korjaamisessa kuulla Turun Museokeskusta. Museokeskuksen mahdollisesti edellyttämät arkeologiset kaivaukset on tehtävä ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.

 

Osayleiskaava myös velvoittaa säilyttämään julkisivun, vesikaton, sisärakenteiden tai kiinteiden kalusteiden kulttuurihistoriallisen ja rakenteellisen arvon ja tyylin. Rakennuksiin liittyvistä korjaus- ja muutostöistä tulee ottaa yhteyttä Turun museokeskukseen.

 

8.

Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kartalla M 139 / 28.4.2022 osoitetusta noin 1675 m2 alueesta, joka on osa myyjän omistamaa Ruissalon tilaa, kiinteistötunnus 853-503-1-3. Sopimus tehdään kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä.

 

9.

Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

10.

Tähän kauppaan kuuluvat ravintolan ja keittiön irtaimisto, ehdolla, että ostaja sitoutuu pitämään ravintolan irtaimistoon kuuluvan vitriinin, jossa esitellään rakennusten historiaa, paikoillaan sellaisenaan, kuin se on rakennusten myyntihetkellä.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi Ostajalle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2022

 

TURUN KAUPUNKI

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.