Kauppakirjan täydennys

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

 

Reale Oy perustettavan yhtiön, yhtiöiden lukuun tai määräämänsä tai osoittamansa yhtiön lukuun

Y-tunnus: 1005023-9

Läntinen Rantakatu 7

20100 Turku

 

Kaupan perusteet:

 

Maankäyttöjohtajan päätös xx.xx.2022 § xx

päätös tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2022

 

Taustaa:

 

Lisäkauppahinta

 

Tämä kauppakirjan täydennys kohdistuu Turun kaupungin ja Reale Oy perustettavan yhtiön, yhtiöiden lukuun tai määräämänsä tai osoittamansa yhtiön lukuun 1.12.2021 allekirjoitettuun kauppakirjaan ja muutos tehdään osapuolten välisenä. Kaupan kohteena on kiinteistö 853-32-24-11 rakennuksineen (os. Virvoituksentie 3).

 

Lisäksi kauppakirjassa on sovittu, että kauppahintaa tarkistetaan, kun kaupan kohteessa hyväksytty asemakaavanmuutos Virvoituksentie 13/2018 on saanut lainvoiman, jolloin varmistuu kaupan kohteen uudisrakennusoikeuden määrä. Uudisrakennusoikeuden hinnaksi oli kauppakirjassa sovittu 460 €/k-m2, josta muodostuu kaavan lainvoimaistuttua maksettava lisäkauppahinta.

 

Lisäkauppahinnasta 50 % maksetaan kolmen (3) kuukauden kuluessa asemakaavan lainvoimaisuudesta ja 50 % kolmen (3) vuoden kuluttua asemakaavan lainvoimaisuudesta.

 

Ympäristösuojelulain mukainen ilmoitus

 

Kauppakirjan kohdassa ”5. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus” määrätään, että jos ostaja ei esitä kunnostussuunnitelmaa viranomaiselle vuoden kuluessa kaupantekopäivästä tai esittää kunnostussuunnitelman viranomaiselle ennen kuin myyjä on sen hyväksynyt tai määräaika myyjän hyväksymiselle on päättynyt, vastaa puhdistuskustannuksista ostaja.

 

Ostaja on tehnyt anomuksen, jossa kunnostussuunnitelman esittämiselle haetaan jatkoaikaa 1.12.2023 saakka, jotta ostaja voisi teettää maaperän haitta-ainetutkimuksen sekä laatia ja hyväksyttää kunnossapitosuunnitelman, mikäli tontilta löytyisi haitta-aineita.

 

Jatkoaikaa tarvitaan, jotta tontilla sijaitsevat rakennukset saadaan purettua ja maaperä niiden alta tutkittua. Kiinteistöllä sijaitsevien rakennusten purkuluvan hakeminen on tullut ajankohtaiseksi, kun asemakaavanmuutos Virvoituksentie 13/2018 on saanut lainvoiman. Lisäksi ELY-keskuksen luonnonsuojelulain 49 §:n mukaisen lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikan hävittämis- ja heikentämiskieltoa koskevan päätöksen mukaisesti rakennukset saa purkaa 15.10. – 31.1. välisenä aikana.

 

Ostaja on hakenut rakennuksiin purkuluvan ja purkaminen on tarkoitus suorittaa ELY-keskuksen määrittelemän määräajan puitteissa talvella 2022 – 2023.

 

Kauppakirjan täydennys ja muutos:

 

Lisäkauppahinta

Kaupan kohteelle asemakaavanmuutos ”Virvoituksentie” (13/2018) on kuulutettu voimaan 13.8.2022. Asemakaavamuutoksessa tontille on osoitettu uudisrakennusoikeutta 14 140 k-m2.

 

Ostaja maksaa kaupungille lisäkauppahintaa 6.504.400 euroa (14 140 k-m2 x 460 €/k-m2), joka maksetaan kauppakirjan mukaan asemakaavanmuutoksen hyväksymispäivästä 13.8.2022 lukien 50 % kolmen (3) kuukauden kuluessa ja 50 % kolmen (3) vuoden kuluttua.

 

Turun kaupunki ilmoittaa ostajalle, kun ensimmäinen ja viimeinen erä on tullut maksetuksi sopimuksen mukaisesti, kummastakin erikseen.

 

Muutettu kauppakirjan kohta 5. Ympäristösuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristösuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin vanhainkoti- ja vaihto-opiskelija-asuntolakäytössä.

 

Kaupungin taholta ei ole tutkittu onko alueella ympäristösuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saatavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Mikäli myyjän tai sen edeltäjän omistusaikana syntynyttä maaperän pilaantumista ilmenee, ostaja laatii kaupan kohteen maaperän kunnostussuunnitelman. Kunnostussuunnitelma tulee laatia siten, että puhdistaminen tapahtuu taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Ostajan on esitettävä kunnostussuunnitelma myyjän hyväksyttäväksi ennen kunnostussuunnitelman esittämistä viranomaisille. Myyjän tulee hyväksyä tai hylätä kunnostussuunnitelma kuukauden kuluessa. Hyväksyttyään kunnostussuunnitelman myyjä vastaa viranomaisten kunnostussuunnitelman perusteella vaatimista kaupan kohteen maa-alueen puhdistuskustannuksista.

 

Selvyyden vuoksi todetaan, että VNa 214/2007 alemman ohjearvon alittavista (nk. kynnysarvomaiden) haitta-ainepitoisuuksista aiheutuvia toimenpiteitä tai kustannuksia ei pidetä tässä tarkoitettuna pilaantuneena maaperän puhdistamisena. Ostajan on otettava kynnysarvomaat huomioon kaikessa maarakentamisessa. Ostaja vastaa kynnysarvomaiden kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuvista kustannuksista.

 

Puhdistuksen toteuttaa ostaja taloudellisesti edullisimmalla tavalla siten, että puhdistaminen ei aiheuta viivästyksiä ostajan tontilla toteuttamalle rakennushankkeelle. Myyjä ei vastaa puhdistuskustannuksista, jotka eivät perustu kunnostussuunnitelmaan tai asianomaisen viranomaisen päätökseen. Puhdistuskustannusten maksu tapahtuu ostajan lähettämää laskua tai laskuja vastaan.

 

Jos ostaja ei esitä kunnostussuunnitelma viranomaiselle 1.12.2023 mennessä

tai esittää kunnostussuunnitelman viranomaiselle ennen kuin myyjä on sen hyväksynyt tai määräaika myyjän hyväksymiselle on päättynyt, vastaa puhdistuskustannuksista ostaja.

 

Jos kunnostussuunnitelmasta ei saada sovittua ja maan puhdistaminen jää ympäristösuojelulain 133 §:n mukaisesti kaupungin hoidetavaksi, kaupunki kilpailuttaa puhdistusurakan lain julkisista hankinnoista mukaisesti. Mikäli kaupungin suorittama puhdistusurakan hankintalain mukainen kilpailuttaminen ja sen jälkeinen puhdistustyö aiheuttaa viivästyksiä tontin rakentamisen aloittamiseen, kaupunki ei ole miltään osin vastuussa tästä viivästyksestä ostajalle mahdollisesti aiheutuneista lisäkustannuksista tai vahingoista.

 

Muut ehdot:

 

Muutoin noudatetaan 1.12.2021 allekirjoitetun kauppakirjan ehtoja.

 

Kaupanvahvistajan palkkio

 

Ostaja maksaa tästä kauppakirjan täydennyksestä aiheutuvan kaupanvahvistajan palkkion ja vastaa varainsiirtoveron maksamisesta.

 

Erimielisyyksien ratkaiseminen:

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2022

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus