Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta33913.09.20225

354-2013 (613, 627)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Liinahaankatu (14/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 339

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Paula Aantaa 31.8.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos laaditaan Vätin kaupunginosan kortteleille 43, 55 ja 56, osille Ruohomäenpuisto ja Tammikankare -nimisiä puistoalueita sekä viereisille katualueille osoitteessa Liinahaankatu 28-32, Niitunniskantie 1, Varkkavuorenkatu 10-18 ja Taalinpellonkatu. Työnimeltään kaavanmuutos on Liinahaankatu. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Paula Aantaa.

Asemakaavanmuutos laaditaan TVT Asunnot Oy:n aloitteesta Liinahaankadun osalta. Muilta osin kaava valmistellaan kaupungin aloitteesta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on 8.12.2021 § 471 hyväksynyt Seniorien perhehoitokylän tilatarveselvityksen (WSP Finland Oy, 8.10.2021) ja päättänyt siirtymisestä hankesuunnitteluvaiheeseen. Asia siirtyy hyvinvointialueille jatkovalmisteluun. Selvityksen mukainen hanke koostuu viidestä paritalosta, joista jokaisessa on kaksi 4-paikkaista asuntoa, tilat kahdelle hoitajalle sekä asuntojen yhteiset tilat. Näiden lisäksi on koko perhehoitokylän yhteiset tilat sekä väestönsuoja/varasto. Hankkeen bruttoala on n. 3200 m2.

Kaavan tavoitteet

Niittykodin rakennukset ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Tavoitteena on kaavoittaa niiden tilalle uutta palvelurakentamista (seniorien perhehoitokylä) ja tutkia, voidaanko tonttia laajentaa.

Tavoitteena on tutkia tyhjäksi jääneen Niitunniskan päiväkodin tontin käyttöä.

Turun raitiotien Runosmäen haara on linjattu haarautumaan Satakunnantieltä Raikonkujalle ja edelleen Liinahaankadulle. Jotta raitiotien tai muun joukkoliikenneyhteyden toteuttaminen tulevaisuudessa olisi mahdollista, huolehditaan riittävistä katualuevarauksista. Taalinpellontien kulmassa oleva tyhjä omakotitontti jää osaksi joukkoliikenneyhteyden varauksen alle. Kaavalla tutkitaan ko. tontin uudelleen muotoilua ja käyttöä.

Tavoitteena on tutkia Ruohomäenpuiston laajuus niin, että luonnonarvot ja maiseman suojeluarvot säilyvät ja virkistyskäyttö on edelleen mahdollista.

Samalla tutkitaan Varkkavuorenkadun omakotitonttien tarkoituksenmukaista kokoa.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liinahaankatu

Oheismateriaali 2Asemakaava-aloite liitteineen, 7.1.2013

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Liinahaankatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä kaavoitusarkkitehti Paula Aantaa.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus