Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta32606.09.20226

12987-2019 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Petreliuksenportti (10/2022)

Tiivistelmä: -

Kylk § 326

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Satu Tiainen 30.8.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Luolavuoren kaupunginosan korttelin 45 tontille 4 osoitteessa Peltolantie 3. Työnimeltään kaavanmuutos on Petreliuksenportti. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Satu Tiainen.

Kaavan tavoitteet

Tavoitteena on kaavoittaa kuntoutuskeskuksen tontille uusi viihtyisä ja toiminnoiltaan monipuolinen asuinalue, jonne rakennetaan myös liike- ja palvelutiloja. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että uusi rakentaminen sopii yhteen ympäristön kanssa ja tukee Petreliuksen alueen vehreää ominaisluonnetta. Vanha lastenkotikotirakennus suojellaan.

Suunnittelussa huomioidaan arvokkaat luontoalueet. Tontin halki järjestetään yleinen kävely-yhteys Honkamäenpuistoon eli vieressä sijaitsevaan metsään.

Alustavien luonnosten perusteella alueelle voisi sijoittua enintään noin 1 100 asukasta. Suuri osa asunnoista suunnitellaan perheasunnoiksi, joissa on vähintään kaksi makuuhuonetta.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Petreliuksenportti

Oheismateriaali 2Asemakaava-aloite liitteineen, 21.10.2019

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Petreliuksenportti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus