Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta28116.08.20228

10427-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Piuhankatu (15/2020)

Tiivistelmä: -

Kylk § 281

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski 8.8.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan vähäinen asemakaavanmuutos Runosmäen ja Teräsrautelan kaupunginosiin Pohjoiskaaren pääkadun tilavaraukselle, Piuhanpolun kevyen liikenteen väylälle ja Kranaatinpuisto- sekä Rautalanpuisto-nimisille puistoalueille. Työnimeltään kaavanmuutos on Piuhankatu ja kaavanmuutos laaditaan kaupungin aloitteesta.. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski.

Kaavan tavoitteet

Ensisijainen tavoite on muuttaa Piuhanpolun vieressä oleva pelto yhtiömuotoiseksi pientalotontiksi. Tontilla voidaan lisätä toivottua pientaloasumista Turussa. Kulkua tontille tutkitaan Rautalankadun puolelta pallokentän viereltä niin, että kentän käyttömahdollisuudet säilyvät ennallaan.

Suunnittelualueella sijaitsee toteuttamattoman Pohjoiskaari-nimisen pääkadun tilavaraus. Asemakaavanmuutoksen yhteydessä kadun tilavarauksen on tarkoitus poistua tältä kaava-alueelta, mutta samalla se tarkoittaa, ettei pääkatu ole enää toteutettavissa välillä Kuninkojantie – Nummisuutarinkatu. Kadulta vapautuva tila on tarkoitus käyttää osittain yllä mainittuun pientalotonttiin sekä loppuosa muutettaisiin virkistysalueeksi.

Suurjännitelinjan alla oleva ravintola sijaitsee kaavallisesti virkistysalueella. Tähän ei ole tulossa muutosta. Ravintola voi kuitenkin jatkaa toimintaansa nykyisen vuokrasopimuksensa pohjalta.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Piuhankatu

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Piuhankatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus