Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta28016.08.20227

7094-2016 (613, 627)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Aurakatu 6 (21/2022)

Tiivistelmä: -

Kylk § 280

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti 9.8.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VII kaupunginosan korttelin 9 tontille 16 ja osalle katualuetta sekä VI kaupunginosan osalle katualuetta osoitteessa Linnankatu 13/Aurakatu 6. Työnimeltään kaavanmuutos on Aurakatu 6. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Sanna Lahti.

Kaavan tavoitteet

Kaavamuutos on osa keskustan kehittämisen kärkihanketta. Keskustan kehittämisen tavoitteelliset painopisteet ovat saavutettava ja helposti kuljettava keskusta, kaupallisesti houkuttava keskusta sekä viihtyisä ja elävä kohtaamisten keskusta.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tontin muuttaminen nykyaikaisiin käyttötarpeisiin soveltuviksi mahdollistamalla liike-, toimisto- ja asuintilan rakentaminen siten, että tontti tulee nykyistä paremmin käyttöön. Rakentaminen käsittää sekä vanhojen rakennusten saneerausta että uuden rakentamista. Samalla tutkitaan mahdollisuutta liittää tontti 16 sisäisin yhteyksin Kauppahallin ja KOP-kolmion tontteihin tulevaisuudessa. Asemakaavatyön yhteydessä selvitetään myös rakennetun ympäristön arvot ja suojelutarpeet.

Toimenpiteiden tarkoituksena on lisätä keskustan vetovoimaa, kohentaa kaupunkikuvaa ja luoda viihtyisyyttä korttelin sisäosiin. Tavoitteet ovat maakuntakaavan, Turun kaupunkiseudun rakennemalli 2035:n ja yleiskaavan mukaisia ja ne tukevat kaupunginvaltuuston hyväksymää keskustavisiota.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Aurakatu 6

Oheismateriaali 2Kaava-aloite liitteineen, 16.6.2016

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Aurakatu 6.

PäätösAsia pantiin pöydälle Hellstenin Sundqvistin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.