Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, paikkatieto ja kaupunkimittaus 
Kaupungingeodeetti2820.06.2022 

5985-2021 (02 08 00)

Hankintapäätöspohja - puitejärjestelyyn perustuva minikilpailutus

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, mittaustyöpäällikkö, Nico Lindgren, 20.6.2022:

Hankinnan tausta

Turun kaupunki on kilpailuttanut, Turun kaupungin maastomallimittaustyöt 1.3.2022 - 29.2.2024, puitejärjestelyn (dnro 5985-2022).

Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, paikkatieto ja kaupunkimittaus, maastomittaus on pyytänyt puitejärjestelyyn perustuvalla minikilpailutuksella tarjouksia 1 hankinnasta, maastomittauksen sekä kaupunkisuunnittelun käyttöön ajalle 4.7.2022 (tavoite)–28.8.2022.

Tarjouspyyntö lähetettiin 10.6.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta kaikille niille sopimustoimittajille, joilla on sopimus 5985-2021 / Turun kaupungin maastomallimittaustyöt 1.3.2022 - 29.2.2024 osalta.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus 1 palveluntuottajan kanssa.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 17.6.2022 klo 12.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Mitta Oy, Taratest Oy ja Vitomittaus Oy.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa: 1) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 2) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että hinnaltaan halvin tarjous valitaan.

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

TarjoajaKokonaishintaSija
Mitta Oy9920,00€1
Taratest Oy11040,00€2
Vitomittaus Oy11995,00€3

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kaupunkiympäristölautakunnan päätöksen 11.1.2022 §12 mukaan kaupungingeodeetilla on hankintavaltuudet alle 200 000 euron hankintoihin. Tällä perusteella toimivalta hankinnasta päättämisessä on kaupungingeodeetilla.

Kaupungingeodeetti Laura Suurjärvi:

PäätösPäätän edellä esitetyin perustein, että Itäisen-Rantakadun maastomalli hankinnan palveluntuottajaksi ajalle 4.7.2022 (tavoite) – 28.8.2022 valitaan Mitta Oy tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Laura Suurjärvi

Kaupungingeodeetti

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoMitta Oy
aoTaratest Oy
aoVitomittaus Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX