Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö9017.06.2022 

8819-2020 (08 00 00)

Varkkavuoren pysäköintialueen muutokset

Liikennesuunnittelu, Hannu Holmberg:

Alue

Vätti, Varkkavuoren pysäköintialue

Sisältö ja perustelut

Varkkavuoren pysäköintialueen toiminnallisuutta ja valvottavuutta parannetaan pysäköintiruutujen merkinnöillä ja aikarajoitteilla sekä koulun saattoliikenteen erottelulla.

Varkkavuoren pysäköintialue on ollut vapaassa pysäköintikäytössä lukuun ottamatta YO1-korttelialueen (Hepokullan koulu) käyttöön osoitettua länsipuolta. Pysäköintialueella on huomattava määrä sekä pitkäaikais- että säilytyskäyttöistä pysäköintiä, mikä heikentää erityisesti koululle osoitetulla alueella sen ensisijaista käyttötarkoitusta.

Läntisen puolen alueelle osoitetaan maalauksin ja asianmukaisin liikenteenohjauslaittein aikarajoituksellisia pysäköintipaikkoja sekä koulun saattoliikenteelle soveltuvaa hyvin lyhytaikaista pysäköintiä, jota sivuaa sulkuviivan ja taipuisien pollareiden erottelema jalankulun väylä. Alueen itäiselle puolelle osoitetaan maalauksin ja asianmukaisin liikenteenohjauslaittein 24 tunnin aikarajoitteisia pysäköintipaikkoja. Paikkajaoissa on huomioitu myös liikkumisesteinen pysäköinti.

Koululle johtavan huoltoajoyhteyden ja sitä poikkeavan jalankulku ja pyöräilyväylän risteysalueen turvallisuutta parannetaan huomio- ja pyörätienjatkemaalauksin sekä asiaankuuluvin väistämisvelvollisuusmerkinnöin.

Asemakaavan sallimassa laajuudessa katson perustelluksi muuttaa liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä Hepokullan koululle paremmin soveltuvan käytön mahdollistamiseksi sekä valvonnan helpottamiseksi. Tarpeet on osoitettu selkeästi sekä koulun yhteydenotoissa liikennesuunnitteluun että maastokatselmuksilla. Tarvittava liikenteenohjausmuutos on esitetty liitteessä 1.

LiiteLiikennesuunnitelma, L7826 003 muutos, 17.6.2022

PäätösPäätän hyväksyä liitteen 1 Varkkavuoren pysäköintialueen liikennejärjestelyistä. Samalla päätän, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen sen lainvoimaiseksi tuloa mahdollisista valituksista huolimatta.

 

Matti Salonen

liikennesuunnittelupäällikkö

 

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedKaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti
tiedKaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypalisu § 90
Liite 1:Liikennesuunnitelma, L7826 003 muutos, 17.6.2022