Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet:

Turun kaupunki   (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204829-8

 

Pattila MTB ry   (käyttöoikeuden saaja)

3266645-6

Karviaiskatu 2 B 9

20720 Turku

 

Sopimuksen kohde:

Kartalla M 192/ 30.5.2022 osoitettu noin 4,93 ha:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on voimassa olevan yleiskaavan mukaista urheilu- ja virkistyspalveluiden aluetta ja asemakaavan mukaista urheilualuetta.

 

Tällä käyttöoikeussopimuksella kaupunki antaa Pattila MTB ry:lle oikeuden sijoittaa liitekartassa M 192 / 30.5.2022 osoitetuille alueille alamäkiajoradat.

Sopimuksen perusteet:

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.2022 § xx

 

Sopimuksen ehdot:

1.Käyttöoikeusaika

Käyttöoikeus alkaa tämän sopimuksen allekirjoittamispäivänä ja jatkuu tammikuun 31. päivään 2028 asti, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

2.Korjaus ja siirtokelpoisuus

Käyttöoikeudesta ei peritä korvausta eikä käyttöoikeussopimusta saa siirtää kolmannelle ilman kaupungin suostumusta.

3.Alamäkiajorata-alueet

Käyttöoikeuden saaja on oikeutettu sijoittamaan alueelle alamäkiajossa käytettäviä laitteita, rakennelmia, penkkejä, roskakoreja ja muuta alamäkiajoon tarvittavaa kalustoa.

 

Käyttöoikeuden saajan tulee hyväksyttää alamäkiajoratasuunnitelma kaupunkiympäristötoimialan tonttipalvelut yksikössä.

 

Ratasuunnitelmassa tulee ilmetä kalusteiden ja rakennelmien fyysinen sijainti ja kunkin rata-alueen reunat sekä vaaran paikat risteävien polkujen kanssa.

 

Käyttöoikeuden saajan tulee laatia turvallisuus asiakirjat liitteineen sekä pidettävä ne ajan tasalla tarkistamalla ne vuosittain.

 

Liitekartan mukainen rasterilla merkitty alue muuttuu ajokieltoalueeksi viimeistään 1.1.2023.

 

Alamäkiajoratoja ei saa ulottaa luonnonsuojelualueelle. Luonnonsuojelualuetta vasten tulee jättää riittävä puskurivyöhyke eikä toiminta saa mennä kiinni luonnonsuojelualueen rajaan.

 

Luonnonsuojelualueelta ja luo-alueeksi merkityltä alueelta ei saa ottaa mitään radan rakennusmateriaaleja kuten esimerkiksi kiviä tai maapuita.

 

Jos alueella tulee tarvetta karsia tai kaataa puita, karsimiseen ja puiden kaatoon ei saa omatoimisesti ryhtyä vaan pitää ottaa yhteyttä Turun kaupunkiin ja sopia katselmus karsimisesta tai kaadosta Turun kaupungin edustajien kanssa.

4.Käyttötaloussuunnitelma ja radankäyttömaksut

Käyttöoikeuden saajan tulee hyväksyttää kaupunkiympäristötoimialalla vuosittainen radanhoitosuunnitelma, josta tulee ilmetä radoille toteutettavat hoitotoimenpiteet ja niiden kustannusarvio.

 

Alamäkiajoradan hoitokustannusten kattamiseksi käyttöoikeuden saaja on oikeutettu perimään alamäkiajoradan käyttäjältä kohtuullista radankäyttömaksua, joka tulee hyväksyttää vuosittain kaupunkiympäristötoimialalla radanhoitosuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

5.Virkistyskäyttö ja vaaranvastuu

Käyttöoikeusalue säilyy edelleen yleisessä virkistyskäytössä eikä käyttöoikeuden saajalla ole oikeutta estää alueella liikkumista tai retkeilyä.

 

Käyttöoikeuden saaja vastaa mahdollisista haitoista ja vahingoista, joita alamäkiajoradan sijoittaminen tai toiminta alueella aiheuttavat kaupungille tai kolmannelle osapuolelle.

6.Viranomaisluvat

Käyttöoikeussopimuksen saaja on velvollinen huolehtimaan, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat.

7.Säilytys- ja huoltokontti

Käyttöoikeuden saajalla on oikeus sijoittaa alueelle kesäkausiksi 1.4.-30.9. väliseksi ajaksi alamäkiajoa palveleva enintään 20 m²

suuruinen säilytys/huoltokontti.

8.Kilpailut, tapahtumat ja mainokset

Kilpailuihin ja tapahtumiin, joiden osallistujamäärä on huomattavan suuri, tulee hakea maankäyttölupaa 4 viikkoa ennen tapahtumaa kaupunkiympäristötoimialalta.

9.Hoitovelvollisuus ja katselmukset

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen ylläpitämään alueen ja alueella olevat omistamansa rakenteet ja laitteet hyvässä kunnossa sekä noudattamaan lainsäädäntöä ja kaupungin niiden hoidosta antamia määräyksiä.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan omalta osaltaan alamäkiajo-alueen puhtaanapidosta.

 

Mikäli edellä mainittua omaisuutta ei kaupungin kehotuksesta huolimatta kunnosteta, on kaupungilla oikeus poistaa käyttöoikeuden saajan omaisuus alueelta ja periä poistamiskustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkastetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

10.Pysäköinti

Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta moottoriajoneuvojen pysäköintiin käyttöoikeusalueella.

11.Koulujen käyttöoikeus

Turun kaupungin kouluilla ja alle 15-vuotiailla nuorilla on korvauksetta oikeus käyttää alamäkiajoratoja arkisin aikana arkisin klo 8-15 välisenä aikana.

12.Ilmoitukset ja tiedonannot

Käyttöoikeuden saajan on viivytyksettä ilmoitettava kirjallisesti kaupungin ympäristötoimialalle nimeään ja kotipaikkaansa koskevat muutokset.

 

Kaupungilla on oikeus antaa käyttöoikeuden saajalle tähän sopimukseen perustuvat tiedonannot, ilmoitukset ja kehotukset.

13.Käyttöoikeuden irtisanominen

Molemmilla sopijaosapuolilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus ensin toista sopijapuolta kuultuaan milloin tahansa 31.12.2024 jälkeen 6 kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisesta on ilmoitettava toiselle kirjallisesti.

14.Toimenpiteet käyttöoikeuden päättyessä

Käyttöoikeuden saajan on käyttöoikeuden päättyessä velvollinen poistamaan alueelta sinne sijoittamansa laitteet sekä muun omaisuutensa sekä siistimään alueen yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä.

 

Jollei laitteita ja laitoksia poisteta yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä, on kaupungilla oikeus käyttöoikeuden saajan lukuun myydä ne julkisella huutokaupalla ja huolehtia paikan kuntoonpanosta käyttöoikeuden saajan kustannuksella.

15.Sopimusehtojen tulkinta

Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

Turussa xx. päivänä xxxxkuuta 2022

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

Tämän käyttöoikeussopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika

 

 

____________________ ___. päivänä ___________kuuta 2022

 

Pattila MTB ry