Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta23507.06.20225

155-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Wiklund, VI 006 (os. Eerikinkatu 11, Brahenkatu 8) (18/2021)

Tiivistelmä:

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on ydinkeskustassa sijaitsevan Wiklundin tavaratalon ja sen yhteydessä olevan Brahenkadun puoleisen rakentamattoman liikekiinteistön täydennysrakentaminen keskustavision periaatteiden mukaisesti.

Kylk § 235

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Tero Lehtonen 1.6.2022:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos keskustan VI kaupunginosan korttelin 6 tonteille 11, 3002 ja 9901-0. Alueen pinta-ala on n. 0,7 ha.

Asemakaavan muuttaminen perustuu yksityisen maanomistajan aloitteeseen ja tarkoitus on, että kaavan valmistelussa käytetään apuna konsulttia.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on ydinkeskustassa sijaitsevan Wiklundin tavaratalon ja sen yhteydessä olevan Brahenkadun puoleisen rakentamattoman liikekiinteistön täydennysrakentaminen.

Tavoitteena on lisärakennusoikeus Wiklundin kaupallisen toiminnan laajentamiseen, hotellikapasiteetin lisäämiseen sekä hotellikäyttöön. Brahenkadun puolella myös asumiseen.

Kaavoituksen yhteydessä tulee kiinnittää erityistä huomiota uuden rakentamisen liittymiseen muihin korttelin osiin, toiminnalliseen kokonaisuuteen sekä Wiklundin tavaratalon tärkeään rooliin osana Kauppatorin liikerakentamista.

Katutasoon tavoitellaan liiketiloja ja jalankulkuyhteyksiä korttelin läpi.

Täydennysrakentaminen tukee keskustan vetovoimaisuutta keskustavision ja keskustan kehittämisen kärkihankkeen mukaisesti.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Wiklund

Oheismateriaali 2Asemakaava-aloite liitteineen, 20.12.2019

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Wiklund.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus