Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta24207.06.20221

6893-2022 (02 08 02, 10 03 01)

Kupittaan jalkapallostadionin tekonurmiurakan valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään Kupittaan jalkapallostadionin tekonurmiurakan hankinnan käynnistämistä. Hankkeen kustannusarvio on 1,8 miljoonaa euroa.

Kylk § 242

Salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 6 § 1 momentin 2 kohta

Kaupunkiympäristön rakennuttamisen vastuualue, vastaava rakennuttaja Susanne Järvi 2.6.2022:

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa Kupittaan jalkapallostadionin tekonurmiurakan kilpailutusta. Hankkeessa jalkapallostadionin kentän nykyinen luonnonnurmialusta vaihdetaan keinonurmeksi ja samalla peruskorjataan kenttärakenteen yleisinfraa.

Liikuntapalvelut on hakenut hankkeelle aluehallintoviraston liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta. Rahoitusavustus on maksimissaan 30 % hankkeen kustannusarviosta.

Kaupunginhallitus on hyväksynyt Kupittaan jalkapallostadionin kentän hankesuunnitelman ja kustannusarvion kokouksessaan 20.12.2021 (5014-2021 § 588). Koko hankkeen kustannusarvio on 1.800.000 euroa (alv 0 %) sisältäen hankevarauksen 20 %. Kustannusarvio on laadittu lokakuussa 2020, kustannusindeksin ollessa 101,83 (2015=100). Urakkahinta sidotaan indeksiin, indeksin pisteluku on sopimuksen allekirjoitushetkellä viimeisin virallinen julkaistu pisteluku. Perusindeksinä, johon vastaisuudessa tapahtuvaa indeksin muutosta verrataan, käytetään MAKU-indeksin pistelukua, joka tarjouksen jättöhetkellä on viimeisin julkaistu pisteluku. Mikäli maksuerän tai muun urakoitsijalle tulevan sopimukseen perustuvan indeksitarkistukseen oikeuttavan maksun suorittaminen on lykkäytynyt, maksuerän tai maksun indeksitarkistus suoritetaan valmistuskuukauden mukaan, jos indeksi on laskenut viivästysaikana.

Urakan maksuerät maksetaan urakoitsijalle siten, että kukin maksuerä suoritetaan sopimuksen mukaisena, mutta tarkistetaan jälkeenpäin heti, kun on saatu lasketuksi sen kuukauden indeksitarkistus, minkä aikana maksuerään tai sen osaan oikeuttava työ on valmistunut.

Hanke toteutetaan aikavälillä loppusyksy 2022 – kevät 2023.

Hanke toteutetaan vuoden 2022 infran investointiohjelmassa Liikuntalautakunnan kohteille varatusta määrärahasta. Hankkeen toteutukselle varataan rahat myös 2023 investointiohjelmaan.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja urakoitsijan valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjouksen tekijälle asetetaan seuraavat soveltuvuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjouskilpailuun:

1) Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

2) Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

3) Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

4) Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassaolevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

5) Urakoitsijan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen työterveyshuolto.

6) Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

7) Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

8) Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 2.700.000,00 (kaksi miljoonaa seitsemänsataatuhatta) euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

9) Tarjoajalta edellytetään Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyystodistus urakkaan soveltuvista toimialapätevyyksistä:

18.9a: Pääurakointi; muut maa- ja vesirakennustyöt

tai muu riittävä näyttö urakkaan soveltuvasta pätevyydestä. Pätevyystodistuksen voi muuna riittävänä näyttönä korvata toimialapätevyyksin eriteltynä referenssiluettelona viimeiseltä kolmelta vuodelta.

10) Tarjoajalla ja ilmoitetuilla alihankkijoilla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä yritystasoinen tähän urakkaan ja esitettyihin alihankintoihin soveltuva toimintatapojen sertifiointi tai muu vastaava tähän urakkaan soveltuva näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunhallinnasta, esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

11) Tarjoajalla on oltava voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

12) Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja. Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

13) Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Muilta osin tarjouspyyntö on oheisen tarjouspyynnön mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntö 2.6.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että

- Kupittaan jalkapallostadionin tekonurmiurakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä,

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa,

- kaupunkirakentamisjohtaja oikeutetaan tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä sekä allekirjoittamaan tarjouspyyntö, ja

- pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 242
Liite 1:Tarjouspyyntö 2.6.2022