Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

tontti 853-41-6-14, omistajat:   (käyttöoikeuden saaja)

Asunto Oy Turun Vähäheikkiläntie 37      1/2   

Y-tunnus 2966528-4

c/o Newsec Asset Management Oy

PL 52

00101 HELSINKI

 

Asunto Oy Turun Vähäheikkilän Huvitus 2   1/2

Y-tunnus 2966679-7

c/o Bonava Suomi Oy

PL 1100

00101 HELSINKI

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki yleisen alueen 853-41-9903-0 (Vähäheikkilä) omistajana sekä tontin 853-41-6-14 omistajat Asunto Oy Turun Vähäheikkiläntie 37 ja Asunto Oy Turun Vähäheikkilän Huvitus 2 sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 403 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on yleisen alueen 853-41-9903-0 alueella, osoitteessa Vähäheikkiläntie 37. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 170 / 23.5.2022.

 

Käyttöoikeusalue on 28.3.2020 voimaan tulleen asemakaavan 7/2013 mukaan Askaistenpuisto -nimistä puistoaluetta (VP) sekä luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeää kallioketoaluetta (Pajamäen kallioketo). Alueella ei saa suorittaa maa-ainesten läjitystä, puidenistutusta tai muuta viherrakentamista niin, että alueen ominaispiirteiden säilyminen vaarantuu.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja xxx

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.5.2022 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2041 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saajan tulee tarvittaessa anoa käyttöoikeudelle jatkoa.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalue luovutetaan aidan pitämistä varten. Selvyyden vuoksi todetaan, että käyttöoikeusalueella on sijainnut vanhastaan aita, jonka käyttöoikeuden saaja on uusinut ennen sopimuksen voimaantuloa.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään kertakorvauksena kolmesataaviisikymmentä (350) euroa.

 

5. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki aidan rakentamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

6. Käyttöoikeusalueella olevia puita tai muuta kasvillisuutta ei saa vahingoittaa eikä kaataa ilman Turun kaupungin erillistä lupaa.

 

7. Tämä sopimus on liitettävä tontin 853-41-6-14 mahdollisiin luovutusasiakirjoihin. Se jolle käyttöoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta Turun kaupungille kuukauden kuluessa siitä, kun siirto on toteutunut.

 

8. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

9. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen ja aidan kunnossa- ja ylläpidosta, sekä aidan rakenteiden käyttöturvallisuudesta.

 

10. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeuteen liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueella.

 

11. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä maisemoitava alue käyttöoikeusajan päättyessä, ellei toisin sovita. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

12. Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä, kaupunki ei ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin.

 

13. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

14. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kolme saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2022

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö