Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Maanhankintapäällikkö11324.05.2022 

4673-2022 (10 03 01)

Olohuone-kaupunkitaidefestivaalien teosten sijoittaminen

Lupavalmistelija Kaisa Kauma 20.5.2022:

 

Taideyhdistys Olohuone ry pyytää lupaa saada järjestää Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidefestivaalin 3. – 5.6.2022. Festivaaliin käytettäviä alueita ja toimintoja ovat:

 

Rettiginrinteen portaikko, johon tulee festivaalin infopiste. Infopiste on 4 x 4 metrin telttakatos.

 

Kirjastosilta, johon tulee Pauliina Mäkelän teos Oculoptopia. Kirjastosillan kaiteisiin kiinnitetään kaksi kurkistuslaatikkoa.

 

Aurajokirannan Tuomiokirkkosillan ja Auransillan välillä 9-12 valaisinpylväiseen tulee Janne Hokkasen teos Ihmisluonto II. Teos koostuu kylteistä. Taiteilija pyytää, että teos saisi olla paikalla 31.8.2022 asti.

 

Luolavuoren ulkoilualue, jonne tulee Lammikko-työryhmän IKI-teossarja. Teos on paikkasidonnainen ja koostuu raakavillasta, kasvikuiduista ja luonnollisista liima-, väri- ja koveteaineista. Visuaalisesti teokset tulevat olemaan eläinhahmoja.

 

Lisäksi tapahtumaan liittyy performansseja, joille ei ole määritelty tiettyä paikkaa.

 

Teosten kiinnittämistavoista on sovittu kaupunkirakentamisen kunnossapidon kanssa.

 

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

 

Päätös          Myönsin Taideyhdistys Olohuone ry:lle luvan järjestää Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidefestivaali 3. – 5.6.2022 seuraavasti:

 

Rettiginrinteen portaikko, festivaalin infopiste.

 

Kirjastosilta, Pauliina Mäkelän teos Oculoptopia.

 

Aurajokiranta Tuomiokirkkosillan ja Auransillan välillä 9-12 valaisinpylväät, Janne Hokkasen teos Ihmisluonto II. Teos saa olla paikalla 31.8.2022 asti.

 

Luolavuoren ulkoilualue, Lammikko-työryhmän IKI-teossarja.

 

Lupa myönnetään ehdolla, että

 

- Järjestäjä siivoaa alueen tilaisuuden aiheuttamista roskista ja jätteistä. Mikäli aluetta ei siivota tapahtuman aiheuttamista roskista ja jätteistä, peritään siivouskulut tapahtumajärjestäjältä.

 

- Valaisinpylväisiin kiinnitettävien kylttien ja pylvään väliin tulee laittaa pehmuste, jottei valaisinpylväät vaurioidu.

 

- Kirjastosiltaan kiinnitettävien kurkistuslaatikoiden kiinnityshihnoja ei saa kiristää liian tiukkaan, jottei liimapuu rikkoonnu. Jos kiinnityshihnat pitää kiinnittää tiukasti, on kaiteen alle asennettava tuki, joka estää liimapuun rikkoontumisen.

 

- Mikäli alueille tai rakenteille aiheutuu vaurioita, tulee luvansaajan korjata vauriot ja saattaa alueet, olemassa olevat rakenteet ja istutukset entiseen kuntoon.

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

Jakelu

aoTaideyhdistys Olohuone ry
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX