KUSTANNUSJAKOSOPIMUS

 

 

Sopijat:

 

Vuokranantaja:

Turun kaupunki

0204819-8

 

Vuokramies:

Gasum Oy

0969819-3

PL 21

02151 ESPOO

 

 

Sopimuksen taustaa:

 

Turun kaupunki on vuokrannut Gasum Oy:lle alueen Topinojan jätekeskuksen sisältä pitkäaikaisella 11.11.2016 päivätyllä maanvuokrasopimuksella Gasum Oy:n biokaasulaitosta varten (jäljempänä ”Maanvuokrasopimus”). Gasum Oy on laajentanut biokaasulaitostaan vuoden 2019 aikana, jolloin on uusittu myös merkittävä osa laitoksen piha-alueen hulevesiviemäreistä. Hulevesiä alkoi tuolloin ohjautumaan aiempaa enemmän hulevesiviemäreihin.

 

Hulevesissä on huomattu vuoden 2019 aikana kohonneita haitta-aine ja bakteeripitoisuuksia. Kohonneiden pitoisuuksien takia Turun kaupunki ja Gasum Oy ovat pitäneet kokouksia asian ratkaisemiseksi, päättäneet teettää suunnitelman FCG Oy:llä.

 

Suunnitelmissa on paljastunut kohonneiden haitta-ainepitoisuuksien ja bakteeripitoisuuksien syyksi kaatopaikka-alueelta valuvien suotovesien pilaantuneisuus, joka kulkeutuu nyt hulevesiviemäreihin. FCG Oy on laatinut suunnitelmat ja kustannusarvion, jonka pohjalta Turun kaupunki ja Gasum Oy sopivat kustannusjaosta seuraavaa:

 

Sopimusehdot:

 

1.

Turun kaupunki ja Gasum Oy ovat yhdessä maksaneet FCG Oy:n laatiman hulevesien laadun parantamiseen tähtäävän suunnitelman. Tämän sopimuksen kustannusjako perustuu tehtyyn suunnitelmaan, saatuun urakkatarjoukseen ja kustannusarvioon.

 

2.

Turun kaupunki maksaa projektista hulevesiosuuden, jolla estetään pilaantuneiden hulevesien valuminen hulevesiviemäriin vanhalta kaatopaikka-alueelta Gasum Oy:n vuokra-alueen kautta. Tiivistetysti voidaan todeta, että pilaantuneet hule- ja salaojavedet on suunniteltu koottavaksi uudelle tasausaltaalle ja sieltä purku hallitusti jätevesiviemäriin. Tarkempi kuvaus toteutussuunnitelmissa. Kustannusarvio on 499.149,59 euroa (alv. 0%), eli 43 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

 

3.

Gasum Oy maksaa projektista oman jälkikypsytyskentän saneeraamisen aiheuttamat kustannukset, joissa rakenteet saneerataan rakenteellisen kantavuuden ja hulevesien johtamisen parantamiseksi. Kustannusarvio on 661.663,41 euroa (alv. 0%), eli arviolta 57% hankkeen kokonaiskustannuksista.

 

4.

Lisäksi Turun kaupunki myöntää Gasum Oy:lle 23.352,00 euron (alv. 0%) suuruisen vuosittaisen vuokranalennuksen Maanvuokrasopimuksen mukaiseen maanvuokraan 1.1.2023 alkaen hyvityksenä Gasum Oy:n lisääntyneistä jätevesikustannuksista hule- ja sadeveden jätevesiviemäriin johtamisen johdosta. Vuokranalennuksesta laaditaan erillinen maanvuokrasopimuksen muutossopimus, joka liitetään osapuolten väliseen Maanvuokrasopimukseen.

 

5.

Molempien työn osa-alueiden toteutus tapahtuu samaan aikaan siten, että Gasum Oy vastaa työn valvonnasta ja toteutuksesta.

 

6.

Turun kaupunki maksaa oman osuutensa kustannuksista laskuja vastaan. Maksuaika 30 vuorokautta.

 

7.

Tämä sopimus tulee voimaan allekirjoitettaessa ja se on voimassa, kunnes kaikki sopimuksessa mainitut korvaukset on suoritettu.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, yksi kullekin osapuolelle.

 

Allekirjoitukset