Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta20517.05.202216

11865-2021 (10 03 01)

Kokkokadun katusuunnitelma (Pohjola)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Kokkokadun katusuunnitelma Juhannuskujan ja Juhannuskallion välillä. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja rakenteiden korjaus sekä pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 205

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, Anu Kinnari 29.4.2022:

Kokkokatu on asfaltoitu katu Juhannuskujalle saakka. Juhannuskujalta kohti Juhannuskalliota noin 100 metrin pituinen mäkiosuus on Kokkokadusta nykyisellään sorapintainen. Kadun leveys on noin 8,00 metriä ja kapenee lopussa 4,00 metriin. Kadun eteläpuolella tontin 2 edessä on levennys, jota on käytetty pysäköimiseen.

Yleisesti sorakatujen asfaltointia on perusteltu hulevesien aiheuttamilla kunnossapitotoimenpiteillä ja -kustannuksilla sekä asfaltoinnin lyhyellä takaisinmaksuajalla kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 16.9.2015 § 459 hyväksytyssä Infran mitoituksen tarkastelussa.

Hankkeen suunnittelu on käynnistynyt kunnossapitoyksikön havaitsemista kuivatuksellisista syistä. Kokkokadun loppupää nousee melko jyrkästi ylöspäin ja tämän takia sateilla virtaava vesi urauttaa kadun pintaa ja kuljettaa pintasoraa kadulta Juhannuskujan risteykseen. Myös mäkeä alas tuleva vesi menee nykyään kaivojen ohi ja karkaa Juhannuskujalle ja -kadulle asti. Juhannuskujan liittymän hulevesikaivoihin pintaveden kuljettama sora myös pakkaantuu.

Suunnitelma

Kokkokadun loppuosan kunnon parantamiseksi ja kunnossapitokustannusten pienentämiseksi katuosuus päällystetään asfaltilla ja hulevesien ohjaamiseksi asennetaan kadun eteläreunaan koko matkalle 8 cm korkea reunakivi sekä pohjoisreunaan tontin 20 kohdilta kadun loppuun saakka. Reunakivillä ja kadun sivukaltevuuksia parantamalla parannetaan kadun pintavesien ohjaustumista hallitusti hulevesikaivoihin sekä estetään pintavesien valuminen tonteille.

Katuosuuden korkeusasema on suunniteltu siten, että maanpinnan korkeus katualueen rajalla on nykyinen. Suunniteltu ajoradan leveys on 6,00 metriä tontin 2 edessä olevaan levennykseen saakka, minkä jälkeen asfaltti kapenee 3,75 metriin. Levennys asfaltoidaan katualueen reunaan saakka.

Kadun oikeaan reunaan asennetaan koko matkalle liimattava 8 cm korkea betonireunakivi. Kadun vasen reuna on ilman reunakiveä tontin numero 20 puoleenväliin asti, mistä eteenpäin asennetaan liimattava 8 cm korkea betonireunakivi kadun loppuun saakka. Kadun loppuun katualueen rajalle, asennetaan myös 8 cm korkea liimattava betonireunakivi. Kadun lopussa, oikealla puolella, reunakivi päätetään metriä ennen katualueen päätyä pintavesien kuivattamista varten.

Kadun kuivatusta parannetaan ja pintavesien valuminen tonteille estetään reunakivellä, uusilla hulevesikaivolla sekä parantamalla kaltevuuksia. Juhannuskujan risteykseen ja tontin 3 tonttiliittymän viereen asennetaan hulevesikaivot, kaivot liitetään nykyiseen huleveden runkolinjaan.

Katuvalaistus säilyy nykyisellään.

Kustannukset

Kokkokadun väli Juhannuskuja - Juhannuskallio rakentamisen rakennusosalaskentatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 33.000 euroa. Edellä esitetty kustannus sisältää infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti 15 % hankevarauksen. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

Kuuleminen

Kokkokadun katusuunnitelma on ollut nähtävillä 28.3. – 11.4.2022 välisenä aikana. Suunnitelmaan ei saapunut muistutuksia.

Liite 1Katusuunnitelma K7367 004 pvm. 21.3.2022 Kokkokatu

Karttalinkki

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan Kokkokadun katusuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 205
Liite 1:Katusuunnitelma K7367 004 pvm. 21.3.2022 Kokkokatu