Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta16212.04.20224

11791-2019 (10 03 00)

Turun hallinto-oikeuden päätös / Turun Pulina Pub asunto-osakeyhtiön tilapäisen anniskeluterassin rakentaminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunta on Turun Pulina Pub asunto-osakeyhtiön hakemuksesta myöntänyt poikkeamispäätöksen tilapäisen 36 m²:n kokoisen anniskeluterassin sijoittamisesta yhtiön rakennuksen edustalle Raunistulan puistotien katualueelle. Naapurit ovat valittaneet päätöksestä hallinto-oikeuteen ja hallinto-oikeus on hylännyt valitukset (ja jättänyt yhdistyksen valituksen tutkimatta).

Kylk § 162

Ympäristölakimies Ville Erkkola 5.4.2022

Turun kaupunkiympäristölautakunta on 7.4.2020 § 113 myöntänyt poikkeamisen terassin rakentamiseksi Turun kaupungin Kastun (82) kaupunginosan, korttelin 30, tontin 9 edustalla sijaitsevalle katualueelle, osoitteessa Leipäläntie 45/Raunistulan Puistotie 78. kaupunkiympäristölautakunta on myöntänyt hakemuksen ja asemapiirroksen mukaiset poikkeamiset seuraavin lisäyksin: Poikkeaminen myönnetään kesäkausiksi (1.4.-30.9.) 30.9.2023 saakka. Terassin koillispääty on lasitettava ja sen eteen on istutettava näköesteenä toimivaa kasvillisuutta. Terassia ei saa kattaa eikä sille saa asentaa lämmittimiä.

Päätöksestä on valittanut joukko naapureita sekä yksi rekisteröimätön yhdistys. Hallinto-oikeus on hylännyt valitukset päätöksellään 1.4.2022 ja jättänyt yhdistyksen valituksen tutkimatta.

Hallinto-oikeus toteaa, että päätöksenteon pohjaksi on tässä asiassa hankittu tarpeelliset tiedot ja selvitykset. Poikkeamislupahakemus siihen liittyvine asemapiirroksineen on täyttänyt asetuksen mukaiset edellytykset. Asia on selvitetty hallintolain edellyttämällä tavalla. Hallinto-oikeus toteaa, että päätöksestä on käynyt selkeästi ilmi asian ratkaisu sekä päätöksen perustelut.

Turun hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden ratkaisu 1.4.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.