Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja11001.04.2022 

4198-2022 (10 03 01)

Eerikinkadun katurakennus ja valaistuksen saneeraus urakan valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistäminen (kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta)

Projektijohtaja Janne Laine 1.4.2021:

Osana Uusi Kauppatori -hanketta uudistetaan myös Kauppatoria ympäröiviä katualueita. Ympäristötoimiala on laatinut vuonna 2016 uudet katusuunnitelmat alueelle ja kaupunkiympäristön vastuualue on niiden pohjalta teettänyt rakennussuunnitelmia. Rakennussuunnittelun aikana on päädytty siirtämään Eerikinkadun ajorataa torin kohdalla yhden metrin verran kohti toria. Lisäksi Eerikinkadun torin kohdan sekä Eerikinkadun ja Aurakadun liittymäalueen alle suunniteltujen kadunalaisten tilojen toteutuslaajuus on ratkennut alkuvuodesta 2022. Rakennussuunnitelmat on päivitetty pohjanvahvistuksen osalta vastaamaan maanalaisen rakentamisen toteutuvaa laajuutta. Edellä mainituille katuosuuksille toteutetaan vaahtolasirakenteita tasaamaan painumaeroja.

Nyt kilpailutettavan Eerikinkadun kadunrakennus ja valaistuksensaneeraus–urakan työt kohdistuvat Eerikinkadulle katuvälille Kristiinankatu – Aurakatu – Kauppiaskatu – Brahenkatu. Urakassa Eerikinkadun kaikki pintarakenteet uusitaan sekä poikkileikkaus muutetaan vahvistettujen katusuunnitelmien mukaisiksi.

Töiden edistymistä ohjataan välitavoitteilla siten, että ensimmäisessä vaiheessa tulee valmistua torin kohdan täyttötyöt ja rakennekerrokset, jotta alueen sulanapitojärjestelmän ja pintakiveyksen asennustöitä päästään jatkamaan. Toiseksi välitavoitteeksi on asetettu Eerikinkadun ja Aurakadun sekä Eerikinkadun ja Kauppiaskadun liittymäalueiden valmiiksi saattaminen, jotta mahdollisessa häiriötilanteessa joukkoliikenteen siirtyminen ja muiden käynnissä olevien urakoiden valmistuminen työmaiden rajapinnassa voidaan varmistaa.

Urakkaohjelman mukaisesti urakan tulee olla kokonaan valmis 15.9.2022.

Ylijäämämassojen vastaanotossa sekä kalliomurskeiden hankinnassa hyödynnetään kaupungin olemassa olevaa sopimusta Kiertomaa Oy:n kanssa. Lisäksi urakassa on tilaajan hankintoihin määritelty kaikki luonnonkivi ja betonikiveystuotteet, joista on jo tehty erilliset hankintapäätökset. 

Edellä mainitun mukaisin rajauksin urakan kustannusarvio on 650.000,00 € (alv 0 %).

Urakkahinta sidotaan maanrakennuskustannusindeksiin. Asfaltointityöt sidotaan lisäksi bitumi-indeksiin. Urakkahintaa tarkistetaan kuukausittain kulloinkin voimassa olevan indeksi mukaisesti ja indeksikorjaus tehdään ko. kuun aikana tehtyjä työsuoritteita koskeviin maksueriin.

Tarjoajan vähimmäisvaatimuksena ovat seuraavat:

Tarjoajan liikevaihto on oltava vähintään 1.000.000,00 € ja luottoluokitus vähintään Rating Alfa luokituksen mukainen A (tyydyttävä) tai vastaava, ja

Tarjoajalla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-PÄTEVYYSTODISTUS (”sininen todistus”) tähän urakkaan soveltuvasta toimialapätevyydestä:

18.6a: Pääurakointi; tiet, kadut, rautatiet ja kiitotiet

tai muu riittävä näyttö tähän urakkaan soveltuvasta pätevyydestä; RALA ry:n myöntämän pätevyystodistuksen voi muuna riittävänä näyttönä korvata toimialapätevyyksin eriteltynä referenssiluettelona viimeiseltä kolmelta (3) vuodelta.

Tarjoajalla tulee olla kokemusta 3D-koneohjausjärjestelmien käyttämisestä. Tarjoajalla tulee olla viimeisen viiden vuoden ajalta esittää viisi kohdetta, joissa maanrakennustyöt on suoritettu 3D-koneohjausjärjestelmää käyttäen.

Tarjoajalla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä tähän urakkaan soveltuva yritystason RALA-TOIMINTATAPOJEN HYVÄKSYNTÄTODISTUS ("keltainen todistus") tai muu vastaava näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunvarmistuksesta, esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

Valintaperusteena on vertailuhinnaltaan halvin.

Hankinnasta julkaistaan hankintailmoitus Hilma-hankintakanavalla.

Tarjouspyynnössä on ehto koskien EU:n ja YK:n asettamia tai mahdollisesti hankinnan aikana asettamia pakotteita. Urakoitsijaa edellytetään esimerkiksi sitoutumaan, että sopimuksen mukainen toiminta ja urakoitsijan ja sen alihankkijoiden tuottamien tuotteiden ja palvelujen käyttö ei riko edellä mainittuja pakotteita.

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Liite 1Tarjouspyyntö-luonnos 1.4.2021

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

PäätösPäätin, että Eerikinkadun kadunrakennus ja valaistuksen saneeraus –nimisen rakennusurakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisesti.

Oikeuttaa kaupunkirakentamisjohtajan tarvittaessa tekemään muutoksia ja lisäyksiä hankinta-asiakirjoihin sekä allekirjoittamaan tarjouspyyntö.

 

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, järjestämisen tuki
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypa § 110
Liite 1:Tarjouspyyntö-luonnos 1.4.2021