Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta14705.04.202211

2686-2022 (10 03 01)

Vasamatarhan katusuunnitelma (Räntämäki)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Vasamatarhan katusuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 147

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 22.3.2022:

Nykyisellään Vasamatarha on sorapintainen väylä. Kadun nykyinen leveys vaihtelee 6,00 jopa 11,30 metriin. Kadun pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla kadun pinta menee huonoon kuntoon ja urautuu hulevesistä. Lisäksi rankkasateilla huleveden johtuminen kadulta tonteille on mahdollista. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä.

Yleisesti sorakatujen asfaltointia on perusteltu hulevesien aiheuttamilla kunnossapitotoimenpiteillä ja asfaltoinnin lyhyellä takaisinmaksuajalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 16.9.2015 § 459 hyväksytyssä Infran mitoituksen tarkastelussa.

Suunnitelma

Vasamatarha sijoittuu asemakaavan mukaiselle katualueelle. Kadun korkeusasema on suunniteltu siten, että nykyiset tonttiliittymät ovat siihen sovitettavissa.

Vasamatarhan kunnon parantamiseksi sekä kunnossapidon helpottamiseksi ja kunnossapitokustannusten pienentämiseksi katu on suunniteltu päällystettäväksi asfaltilla ja hulevesien ohjaamiseksi asennetaan betoniset reunakivet (korkeus 8 cm) kadun molemmin puolin. Vasamatarhan ajoradan leveys on suunniteltu 5,50 m leveäksi. Tontti numero 8 kohdalle on suunniteltu kääntöpaikka kadun pohjoispuolelle.

Katualueen kuivatusta parannetaan ja pintavesien valuminen tonteille estetään reunakivellä, uusilla hulevesikaivoilla sekä parantamalla kadun kaltevuuksia. Uudet hulevesikaivot liitetään nykyiseen hulevesiviemäriverkostoon.

Katuvalaistus uusitaan.

Kustannukset

Vasamatarhan rakentamisen hankeosatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on katusuunnitteluvaiheessa 61.000 euroa. Kustannusarvio sisältää infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti 15 % hankevarauksen. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

Kuuleminen

Vasamatarhan katusuunnitelma on ollut nähtävillä 31.1.- 14.2.2022 välisenä aikana. Nähtävillä olon aikana suunnitelmaan ei saapunut muistutuksia.

Liite 1Vasamatarhan katusuunnitelma K6885 005 pvm. 10.1.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Vasamatarhan katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 147
Liite 1:Vasamatarhan katusuunnitelma K6885 005 pvm. 10.1.2022