Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta11608.03.20221

2456-2022 (10 00 02)

Omakotitonttien luovuttaminen keväällä 2022

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään keväällä 2022 luovutettavaksi kaksi tonttia hakumenettelyllä.

Kylk § 116

Tonttipalvelut, tontti-insinööri Laura Niemi 22.2.2022:

Voimassa olevien omakotitonttien luovutusperiaatteiden (Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 2.11.2016 § 431) perusteella ensimmäistä kertaa luovutukseen tulevat omakotitontit luovutetaan myymällä tai vuokraamalla joko avoimella tarjouskilpailulla tai vyöhykehintaan perustuvan hakumenettelyn kautta. Em. periaatteiden mukaisesti hakija/tarjoaja saa vapaavalintaisesti päättää ostaako vai vuokraako tontin 4 %:n mukaan tontin pääoma-arvosta laskettavalla perusvuosivuokralla. Vuokratarjous hyväksytään kuitenkin ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.

Turun kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunkiympäristölautakunta päättää omakotitonttien luovutusperiaatteista ja vyöhykehinnoista. Näin ollen lautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää ensikertaisesti luovutettavien omakotitonttien osalta, mitkä tontit luovutetaan avoimella tarjousmenettelyllä ja mitkä tontit vastaavasti hakumenettelyllä.

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että keväällä 2022 luovutetaan seuraavat kaksi rakentamatonta omakotitonttia, jotka sijaitsevat Paattisten kaupunginosassa:

- tontti 853-96-3-7 (Paattinen), os. Tanhukaari 12, pinta-ala 1040 m2, rakennusoikeus 208 k-m2

- tontti 853-96-3-8 (Paattinen), os. Tanhukaari 10, pinta-ala 1017 m2, rakennusoikeus 203 k-m2

Luovutusmuotona on omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden mukainen hakumenettely, jossa tonttien hinnoittelu perustuu vyöhykehintaan ja mikäli tontilla on useita hakijoita, arvotaan tontin saaja.

Laadittavissa kauppakirjoissa/vuokrasopimuksissa noudatetaan kaupungin käyttämiä vakiokauppakirja- tai vuokrasopimusehtoja täydennettynä tonttikohtaisin ehdoin.

Näiden keväällä 2022 luovutukseen tulevien tonttien lisäksi kaupungilla on jatkuvan haun omakotitontti -listallaan heti vapaasti varattavissa 42 kpl tontteja (https://opaskartta.turku.fi/IMS/fi?REQUEST=SiteSearch&Theme=Kaavakartta ).

Liite 1Luovutettavat tontit

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että

- liitteen 1 mukaiset rakentamattomat omakotitontit Paattisilla luovutetaan hakumenettelyllä siten, että niiden hinnoittelu määräytyy vuonna 2022 voimassa olevan vyöhykehinnoittelun perusteella,

- laadittavissa kauppakirjoissa/vuokrasopimuksissa noudatetaan kaupungin käyttämiä vakiokauppakirja- tai vuokrasopimusehtoja täydennettynä tonttikohtaisin ehdoin,

- tontin kauppakirja tai vuokrasopimus on allekirjoitettava kahdeksan kuukauden kuluessa kaupungin tekemästä luovutuspäätöksestä, ja

- määräaikaa voidaan jatkaa ja kauppakirja/vuokrasopimus allekirjoittaa em. kahdeksan kuukauden määräajan jälkeen vain tonttipäällikön erillisellä päätöksellä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus


Liitteet:

Kylk § 116
Liite 1:Luovutettavat tontit