Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö306.02.2022 

1397-2022 (02 08 02)

Raunistulan puistotien monimetallivalaisimien päivittäminen led-valaisimiksi

Kaupunkiympäristön kunnossapito, Olli Tirroniemi 31.1.2022:

Kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikkö on yhdessä Turku Energia Verkostotekniikan kanssa suunnitellut Raunistulan puistotiellä olevien vanhojen Turku Schreder PQ-mallisten monimetallivalaisimien muuttamista led-valaisimiksi. Turku Schreder PQ-mallisia monimetallivalaisimia on Raunistulan puistotiellä yhteensä noin 100 kpl. Valaisimen ulkomuoto säilyy muutoksessa entisellään. Led-valonlähteen värilämpötila on 4000 K ja se on lähes sama kuin nykyisillä monimetallilampuilla. Monimetallilamppujen valmistus on loppumassa lähivuosien aikana ja siitä syystä Raunistulan puistotiellä valaisimien päivittämisellä varaudutaan jo tähän tilanteeseen. Kun monimetallilamppujen valmistus ja myynti loppuvat, pimeitä lamppuja ei voida enää vaihtaa, jos valaisimia ei ole uusittu tai päivitetty. Monimetallivalaisimien muuttamisesta led-valaisimiksi saavutetaan huomattava energiansäästö Raunistulan puistotiellä. Sähköenergian kulutuksessa säästö olisi vuositasolla yhteensä noin 27 000 kWh ja vuoden 2021 sähkön hintatasolla laskettuna noin 7.600,00 €. Näin laskettuna valaisimien päivittäminen maksaa itsensä takaisin alle seitsemässä vuodessa energiankulutuksesta saaduilla säästöillä.

Kaupunkiympäristön kunnossapidolla on puitesopimus Turku Energia Verkostotekniikan kanssa Sähköalan asiantuntijaosaamisen ostamiseksi Turun kaupungin ulkovalaistusverkon suunnittelua ja kunnossapitoa varten (diaari 9270-2017). Kaupunkiympäristön kunnossapito on pyytänyt tarjouksen Turku Energia Verkostotekniikalta Raunistulan puistotien monimetallivalaisimien päivittämisestä led-valaisimiksi.  

Turku Energia Verkostotekniikka on antanut tarjouksen 28.1.2022 edellä mainitusta led-valaisimien päivittämisestä arvonlisäverottomaan 49.500,00 € hintaan. Valaistuksen päivitys on tarkoitus suorittaa 2022 kevään aikana.

Liite 1Turku Energia Verkostotekniikan tarjous 28.1.2022

Infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin:

PäätösPäätin tilata Raunistulan puistotien monimetallivalaisimien päivittämisen led-valaisimiksi Turku Energia Verkostotekniikalta 28.1.2022 annetun tarjouksen mukaisesti hintaan 49.500,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Mari Helin

infran kunnossapitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kypakyku § 3
Liite 1:Turku Energia Verkostotekniikan tarjous 28.1.2022