Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta5201.02.20224

846-2022 (10 03 01)

Loukkaankadun väli Pulmussuontie-Mullintie ja Loukkaanpolun katusuunnitelma ja liikenteenohjaussuunnitelma (Kastu)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Loukkaankadun väli Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolun katusuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisten katujen asfaltointi ja pintakuivatuksen parantaminen sekä kääntöpaikan rakentaminen Loukkaankadulle.

Kylk § 52

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkirakentamisen toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 28.1.2022:

Nykyisellään Loukkaankatu ja Loukkaanpolku ovat sorapintaisia väyliä. Loukkaankatu on katu ja Loukkaanpolku on jalankulku- ja pyöräilyväylä. Kadun nykyinen leveys vaihtelee välillä 4,0-5,00 metriä.

Yleisesti sorakatujen asfaltointia on perusteltu hulevesien aiheuttamilla kunnossapitotoimenpiteillä ja asfaltoinnin lyhyellä takaisinmaksuajalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 16.9.2015 § 459 hyväksytyssä Infran mitoituksen tarkastelussa.

Kadun pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla kadun pinta menee huonoon kuntoon ja urautuu hulevesistä. Lisäksi rankkasateilla huleveden johtuminen kadulta tonteille on mahdollista. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä.

Suunnitelma

Loukkaankatu väli Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolku sijoittuu asemakaavan mukaiselle katualueelle. Kadun korkeusasema on suunniteltu siten, että nykyiset tonttiliittymät ovat siihen sovitettavissa.

Loukkaankadun välin Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolun kunnon parantamiseksi katu on suunniteltu päällystettäväksi asfaltilla ja hulevesien ohjaamiseksi asennetaan reunakivet (korkeus 8 cm) kadun molemmin puolin. Katu päällystetään asfaltilla sekä kunnossapidon helpottamiseksi, että kunnossapitokustannusten pienentämiseksi. Loukkaankadun ja Loukkaanpolun ajoradan leveys on 5,50 m. Loukkaankadulle rakennetaan lisäksi asemakaavan mukainen kääntöpaikka. Loukkaanpolku on asemakaavan mukainen jalankulku- ja pyöräilyväylä, jolla ajo Loukkaanpolulla sijaitseville kiinteistöille sallitaan.

Katualueen kuivatusta parannetaan ja pintavesien valuminen tonteille estetään reunakivellä, uusilla hulevesikaivoilla sekä parantamalla kadun kaltevuuksia. Uudet hulevesikaivot liitetään nykyiseen hulevesiviemäriverkostoon.

Kadun nykyinen valaistus säilyy. Kaksi katuvalopylvästä joudutaan siirtämään.

Kustannukset

Loukkaankadun välin Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolun rakentamisen katusuunnitelmatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 96.000 euroa. Kustannusarvioon sisältyy 15 % suuruinen hankevaraus. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

Kuuleminen

Loukkaankadun välin Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolun katusuunnitelma on ollut nähtävillä 1.11.- 15.11.2021 välisenä aikana. Suunnitelmaan ei saapunut muistutuksia.

Liite 1Loukkaankadun ja Loukkaanpolun katusuunnitelma K5888 012 pvm. 7.10.2021

Liite 2Päivitetty liikenteenohjaussuunnitelma Loukkaankatu-Loukkaanpolku, Lähdemäentie ja Lemmontie L5191 038 pvm. 18.1.2022

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Loukkaankadun välin Pulmussuontie - Mullintie ja Loukkaanpolun katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti sekä päivitetyn liikenteenohjaussuunnitelman Loukkaankatu-Loukkaanpolku, Lähdemäentie ja Lemmontie liitteen 2 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 52
Liite 1:Loukkaankadun ja Loukkaanpolun katusuunnitelma K5888 012 pvm. 7.10.2021
Liite 2:Päivitetty liikenteenohjaussuunnitelma Loukkaankatu-Loukkaanpolku, Lähdemäentie ja Lemmontie L5191 038 pvm. 18.1.2022