Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta5101.02.20223

834-2022 (10 03 01)

Lemmontien katusuunnitelma (Kastu)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Lemmontien katusuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja rakenteiden korjaus sekä pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 51

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 28.1.2022:

Nykyisellään Lemmontie on sorapintainen katu ja kadun leveys vaihtelee välillä 5,5-6,5 metriä. Lemmontien itäpäässä sijaitsevan kadunvarsipysäköinnin kohdalla nykyinen kadun leveys vaihtelee välillä 9,5-11,5 metriä.

Yleisesti sorakatujen asfaltointia on perusteltu hulevesien aiheuttamilla kunnossapitotoimenpiteillä  ja -kustannuksilla sekä asfaltoinnin lyhyellä takaisinmaksuajalla kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 16.9.2015 § 459 hyväksytyssä Infran mitoituksen tarkastelussa.

Kadun pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla kadun pinta menee huonoon kuntoon ja urautuu hulevesistä. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä.

Suunnitelma

Lemmontien kunnon parantamiseksi katu päällystetään asfaltilla ja hulevesien ohjaamiseksi asennetaan reunakivet (korkeus 8 cm) kadun molemmin puolin, joilla parannetaan kadun pintavesien ohjautumista kadun hulevesikaivoihin ja estetään pintavesien valuminen tonteille. Katuasfaltoidaansekä kunnossapidon helpottamiseksi että kunnossapitokustannusten pienentämiseksi.

Kadun korkeusasema on suunniteltu siten, että nykyiset tonttiliittymät ovat siihen sovitettavissa. Lemmontien suunniteltu ajoradan leveys on 5,50 metriä. Lemmontien itäpäässä kadunvarsipysäköinnin kohdalla ajoradan ja pysäköinnin yhteisleveys on 10,70 metriä.

Kadun kuivatusta parannetaan ja pintavesien valuminen tonteille estetään reunakivellä, uusilla hulevesikaivoilla sekä parantamalla kaltevuuksia. Uudet hulevesikaivot liitetään nykyiseen huleveden runkolinjaan.

Katuvalaistus säilyy nykyisellään.

Kustannukset

Lemmontien rakentamisen katusuunnitelmatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 146.000 euroa. Kustannusarvioon sisältyy 15 % suuruinen hankevaraus. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

Kuuleminen

Lemmontien katusuunnitelma on ollut nähtävillä 1.11.- 15.11.2021 välisenä aikana. Suunnitelmaan ei saapunut muistutuksia.

Liite 1Lemmontien katusuunnitelma K6561 004 pvm. 28.9.2021

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Lemmontien katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 51
Liite 1:Lemmontien katusuunnitelma K6561 004 pvm. 28.9.2021