Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta3218.01.20221

13707-2021 (02 08 00)

Pienet viherrakennustyöt ajalle 1.4.2022 - 31.3.2024 + 2 v. optiomahdollisuus, valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään pienten viherrakennustöiden kilpailutuksen käynnistämistä ja valintakriteerien hyväksymistä. Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä ja vertailuperusteina hinta 80 % ja laatu 20 %. Sopimuskausi on kaksi vuotta 1.4.2022 - 31.3.2024, jonka jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa tilaajan erillisellä päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella vuodella ajalle 1.4.2024 - 31.3.2026 (optio). Hankinnan arvioitu arvo on noin 500.000 euroa vuodessa (alv 0 %). Sopimuskumppaneiksi valitaan kaksi kokonaistaloudellisesti edullisinta tarjoajaa, joista toiseksi tullut toimii varapalveluntuottajana.

Kylk § 32

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, vastaava rakennuttaja Anu Nuora ja yhteisten palvelujen hankintapalvelujen vastuualue, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 7.1.2022:

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytämässä kaupunkiympäristön kunnossapidon toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia.

Kyse on hankekohtaisesti tarvittavista, täydentävistä vihertyöpalveluista. Hankinta koskee pieniä puistojen ja liikenneviheralueiden peruskorjauksia.

Kasvillisuustöiden lisäksi hankinta voi sisältää erilaisten puistokalusteiden asentamista.

Sopimus on määräaikainen ajalle 1.4.2022 – 31.3.2024, jonka jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin kahdella (2) vuodella, ajalle 1.12.2023 – 30.11.2025 (optio). Nykyinen voimassa oleva sopimus päättyy 31.3.2022.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 500.000 euroa (alv 0 %) vuodessa ja kokonaisuudessaan 2 miljoonaa euroa (alv 0 %) optiokaudet mukaan lukien, arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä, kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Tarjouspyyntö julkaistaan EU:n laajuisesti, tarjouspyyntö tehdään Cloudian kilpailutusjärjestelmällä ja tarjoukset jätetään tarjouspalvelu.fi –toimittajaportaalissa. Hankinnasta on pyydetty yritysvaikutusten arviointi Yrva. Liitteenä oleva tarjouspyyntö on tarkoitus julkaista tammikuussa 2022.

Tarjoajille sekä palveluntuottamiseen osallistuville henkilöille on asetettu tekniseen suorituskykyyn, kokemukseen ja ammatilliseen pätevyyteen liittyviä vaatimuksia. Palveluntuottajalla tulee olla käytössään palvelun tuottamiseen tarvittavat työvälineet, laitteet ja kalusto. Kuorma-autokaluston tulee täyttää vähintään Euro 6 ja kaivukoneiden STAGE IV päästöluokan vaatimukset. Lisäksi työssä käytettävien pienkoneiden (teho ≤4 kW) tulee olla sähkökäyttöisiä viimeistään vuoden 2023 töiden alkaessa.

Hankinnasta tehdään kirjallinen puitesopimus kahden (2) eniten vertailupisteitä saaneen tarjoajan kanssa, joista eniten vertailupisteiltä saanut on ensisijainen sopimuskumppani ja toiseksi tullut toimii varapalveluntuottajana. Tarjoaja voi käyttää alihankkijoita ja tarjouksen voi antaa myös ryhmittymä.

Vertailuperusteina ovat hinta 80 % ja laatu 20 %. Laatupisteitä saa työmaapäällikön vaatimukset ylittävästä kokemuksesta porrastetusti, yli 10 vuoden kokemuksesta saa täydet 20 pistettä. Muu laatu on huomioitu tarjoajille ja palveluntuottamiselle asetetuissa vaatimuksissa.

Hankekohtaiset tilaukset tehdään tarjouspyynnössä liitteineen ilmenevien periaatteiden mukaisesti. Tarjouspyyntö koskee niitä kaupungin hankintoja, joista ei ole voimassa muuta hankintasopimusta, kuten esim. joissakin urakoissa voi olla. Puitesopimuksen piiriin kuuluvat yksittäiset kokonaishinnaltaan alle 50.000 euron arvonlisäverottomat toimeksiannot. Hinta-arvioltaan suuremmat työt voi tilaaja harkintansa mukaan kilpailuttaa myös erikseen.

Hinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden ajan. Optiokaudelle hintoja voidaan tarkistaa kerran Tilastokeskuksen Maarakennusalan konekustannusindeksin / maarakennuskoneet -pistelukuun perustuen, jolloin yli 2 % hintamuutokset huomioidaan kokonaisuudessaan.

Liitteenä olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntö

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- että pienet viherrakennustyöt -hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisesti,

- että hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintakriteereinä hintaa 80 % ja laatua 20 %,

- oikeuttaa kaupunkirakentamisjohtajan tarvittaessa tekemään tarkentavia muutoksia hankinta-asiakirjoihin sekä allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja,

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito
tpvKonsernihallinto, hankinnat


Liitteet:

Kylk § 32
Liite 1:Tarjouspyyntö