Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja20114.12.2021 

14937-2021 (01 02 01)

Kertapalkkioiden myöntäminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden henkilöstölle

Henkilöstöpäällikkö Anne Hiden 14.12.2021:

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) palkkausluvun 14 §:n mukaan viranhaltijalle ja työntekijälle voidaan maksaa kertapalkkio, mikäli kunnan tai kuntayhtymän asianomainen viranomainen harkitsee sen suorittamisen perustelluksi. Kertapalkkiota voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun työnantaja haluaa palkita yksilöä tai ryhmää. Kertapalkkion maksamiselle on oltava riittävät perustelut ja kertapalkkiolla palkitaan henkilöstöä jälkikäteen hyvästä työstä.

Kertapalkkioiden myöntämiseen saadaan käyttää enintään 0,4 % kuukausipalkkaisten viranhaltijoiden ja työntekijöiden palkkojen yhteismäärästä ja yksittäinen myönnettävä lisä voi olla enintään 5 % viranhaltijan/työntekijän vuotuisesta tehtäväkohtaisesta palkasta. Kertapalkkion maksaminen ei voi olla peruste talousarvion ylittämiselle.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden palvelualueet ovat edellä olevan ohjeistuksen mukaisesti valmistelleet esitykset henkilöstölle maksettavista kertapalkkiosta perustuen erinomaiseen työsuoritukseen ja tulokselliseen toimintaan.

Kansliapäällikkö on 2.6.2021 § 98 päättänyt siirtää hallintosäännön 79 §:ssä mainittua toimivaltaansa siten, että kertapalkkiosta päättää palvelukokonaisuuden johtaja.

Liite 1kaupunkiympäristön kertapalkkiot 2021 (suojattu, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Liite 2kaupunkiympäristön kertapalkkiot 2021

PäätösPäätin edellä mainittujen periaatteiden ja esitysten perusteella, että liitteessä 1 mainituille kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden henkilöille maksetaan liitteessä todetun suuruinen kertapalkkio. Kertapalkkio maksetaan samalta kustannuspaikalta, jolta henkilön palkka muutenkin maksetaan.

 

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tpvSarastia Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvHarro-Siiki Anu
tpvHidén Anne
tiedKorte Sirpa
tiedLappi Jyrki
tiedLiski Petri
tiedSalmelainen Leena
tiedSoini Harri
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Kypa § 201
Liite 1:Kaupunkiympäristön kertapalkkiot 2021 (suojattu, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Liite 2:Kaupunkiympäristön kertapalkkiot 2021