Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta50314.12.20211

2072-2019 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Ajurinkatu (3/2019)

Tiivistelmä: -

Kylk § 503

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Salla Leino 8.12.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VI kaupunginosan korttelin 19 tonteille 5, 6 ja 7 ja VII kaupunginosan korttelin 31 tontille 20 osoitteessa Ratapihankatu 20-26, Läntinen Pitkäkatu 19-25 sekä Ajurinkatu 1-2. Työnimeltään kaavanmuutos on Ajurinkatu. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Salla Leino.

Kaavan tavoitteet

Kaavan tavoitteena on tutkia kiinteistöjen tulevaa käyttöä ja suunnitella täydentävää lisärakentamista osana Ratapihankadun uusiutuvaa rakennettua ympäristöä. Tonteille voi sijoittua asumista ja liike-/toimistotilaa siten, että huolehditaan viihtyisän asuinympäristön muodostumisesta mm. melusuojaus, viherkerroin ja pihojen valoisuus huomioiden.

Tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen sekä viihtyisä elin- ja toimintaympäristö ratapihan riskit huomioiden.

Tavoitteena on, että nykyisten rakennusten arvot tunnistetaan, rakentamisen määrä ja korkeus sovitetaan luontevasti rakennettuun ympäristöön ja kaupunkikuvaan.

Tavoitteena on alueen hyvä saavutettavuus, sujuvat liikkumisjärjestelyt, erityisesti kävely- ja pyöräily-yhteydet Logomosta ja elämyskeskuksesta keskustaan.

Tavoitteena on mahdollistaa Logomon sillan jatkaminen Ratapihankadun yli kiinni tontin 7 rakennukseen Ajurinkadun ja Ratapihankadun kulmassa. Tontin käyttötarkoituksen tulee Ajurinkadun reunalla olla julkisluonteinen/ kaupallinen ja mahdollistaa julkisen jalankulkureitin luonteva laskeutuminen katuverkkoon. Siten esimerkiksi hotellitoiminta sopisi kohteeseen erinomaisesti.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ajurinkatu

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Ajurinkatu.

PäätösAsia pantiin pöydälle Valkosen Mannin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.