Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta50414.12.20212

12515-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Herttuankulman kaarihalli (7/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 504

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Tero Lehtonen 9.12.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Sataman kaupunginosan korttelin 9 tontille 6 osoitteessa Elin Sågerin kuja 2. Työnimeltään kaavanmuutos on Herttuankulman kaarihalli. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Tero Lehtonen.

Kaavan tavoitteet

Tavoitteena on asemakaavan muuttaminen siten, että nykyinen asemakaavalla suojeltu kaarihalli voidaan korvata korkeammalla asuin- ja liikekäyttöön soveltuvalla uudisrakentamisella.

Toiminnallisina tavoitteina on koko Herttuankulmaa palvelevan päivittäistavarakaupan sijoittaminen alueelle, kaupallisten toimintojen sijoittaminen katutasoon Kolmen Katariinan bulevardin varteen, asuntorakentamisen mahdollistaminen sekä elämyksellisen kulkuyhteyden luominen viereisen pysäköintilaitoksen katon leikki- ja oleskelualueelle.

Rakentamisen määrän suhteen alustavina tavoitteina on noin 3300 kem² liiketiloja, noin 9900 kem² asumista ja noin 200 uutta asukasta. Niin ikään tavoitteena on sijoittaa kaikki tarvittava pysäköinti viereiseen pysäköintilaitokseen, mikä on ollut myös nykyisen asemakaavan lähtökohta.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Herttuankulman kaarihalli

Oheismateriaali 2Viitesuunnitelma 23.11.2021

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Herttuankulman kaarihalli.

PäätösAsia pantiin pöydälle Toivarin Ålandin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.